Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAfscheid nemenEen plek om te leven tot het einde

Een plek om te leven tot het einde

Facebook Twitter LinkedIn
03-05-2018

Wanneer het ze gevraagd wordt, geven de meeste mensen aan dat ze het liefste thuis zouden willen sterven. Dit is echter niet altijd mogelijk. De beschermende omgeving van een hospice biedt dan uitkomst. Een bezoek aan Hospice de Hazelaar in Zevenaar laat zien wat het voor mensen betekent om de laatste dagen door te brengen in een thuis weg van huis.

Direct bij binnenkomst valt de sfeer in het gebouw op, de ruimten ademen huiselijkheid en rust. Hospice de Hazelaar biedt een laatste ‘thuis’ aan terminaal zieke mensen die in alle rust en veiligheid willen sterven. Het hospice is onderdeel van Liemerije Zevenaar. “Je kunt hier sterven op een waardige manier en dat verdient iedereen.” Zo blikt een nabestaande terug op het verblijf van een familielid.

Thuis weg van huis

De Hazelaar is een huiselijke afdeling waar de wensen van cliënten en familie centraal staan. De zorg en ondersteuning richten zich op het zo goed mogelijk afronden van het leven. Doel is om de laatste levensfase zo comfortabel en waardig mogelijk te laten verlopen. Er is veel aandacht voor het verlichten van lichamelijke klachten, het loslaten van het leven en het nemen van afscheid. Medewerkers en vrijwilligers doen er alles aan om het verblijf in het hospice zo aangenaam mogelijk te maken. “Ze hebben oog voor alles. Een aai over de bol, een cd opzetten, nog even dansen of een gesprek in dialect. Alles kan en voordat je iets kunt vragen is het al gezegd of geregeld.”

Verlichting in een moeilijke periode

De Hazelaar heeft zeven comfortabele eenpersoonskamers en een gezamenlijke huiskamer waar cliënten en families elkaar kunnen ontmoeten. Dit contact wordt vaak als heel waardevol ervaren. “Wij hadden veel contact met andere cliënten en familieleden. Je ondersteunt elkaar, lacht samen en huilt samen. Je snapt van elkaar wat je doormaakt. Daar haal je kracht uit” aldus een familielid. “Ik voelde me hier nooit te veel en niks is hier te gek. Door de sfeer op de afdeling heb je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Medewerkers en vrijwilligers voelen en denken met je mee.”

Meer informatie over hospice De Hazelaar op www.liemerije.nl of bel naar 088-0441999

 Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons