Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAfscheidswijzer nieuwsRijk van Nijmegen krijgt allereerste Zorg- en Afscheidsevent

Rijk van Nijmegen krijgt allereerste Zorg- en Afscheidsevent

Facebook Twitter LinkedIn
24-08-2017

"Toen mijn vader na een kort ziekbed plotseling overleed, moesten wij alles rond zijn uitvaart heel snel regelen. Achteraf had ik het gevoel dat het afscheid eigenlijk niet helemaal recht deed aan hoe hij was als persoon”. De onwetendheid over wat moet, mag en kan rond een overlijden is bij veel mensen nog steeds groot. De Word-Wijzer Groep, bekend van het naslagwerk Afscheidswijzer, vindt dat daar wat aan moet veranderen.

 Afscheidswijzer Zorg- en Afscheidsevent Rijk van Nijmegen

Praten over de dood

Weet jij van je ouders of ze willen worden begraven of gecremeerd? En je beste vriend(in)? Stel dat jij ongeneeslijk ziek wordt? Hoe ziet je laatste levensfase er dan uit? Het wordt gelukkig steeds normaler om met elkaar over de dood te praten, toch bestaat er nog veel onwetendheid over het onderwerp. Veel mensen weten niet of nauwelijks van elkaar hoe hen laatste wensen eruit zien. Terwijl praten over de dood juist zo belangrijk is.

>>>> Kilk hier voor meer informatie en het programma van het zorg- en afscheidsevent Rijk van Nijmegen <<<<

Nieuw concept

“Wij geven al jaren voor iedere regio in Nederland het naslagwerk ‘Afscheidswijzer’ uit. Een boekje vol praktische informatie, instanties en bedrijven voor, rond en na een overlijden. Ook in het Rijk van Nijmegen zal hier binnenkort een nieuwe versie van verschijnen. Door onze boekjes komen wij veel in gesprek met bijvoorbeeld gemeenten, zorginstellingen, hospices, uitvaartondernemers en mensen die bezig zijn met het thema afscheid. In die gesprekken komt steeds weer hetzelfde naar voren. Binnen de informatievoorziening rondom de uitvaart is behoefte aan meer persoonlijk contact. En zo werd een nieuw concept geboren: het Zorg- en Afscheidsevent Rijk van Nijmegen”. Het groots regionale opgezette evenement zal plaatsvinden op zondag 8 oktober.

Bewustwording

De jonge ondernemers willen met het evenement meer bewustwording creëren. “Weten wat er kan op gebied van (laatste) zorg en afscheid kan veel stress voorkomen. Wanneer je van te voren weet bij wie je terecht kunt voor specifieke zaken, geeft dit rust als het moment straks daadwerkelijk daar is. Er zijn zoveel mooie lokale initiatieven en betrouwbare bedrijven uit de regio Nijmegen waar mensen terecht kunnen voor advies, kennis of voor het afnemen van diensten. Het direct bij elkaar brengen van deze bedrijven en de inwoners uit de regio Rijk van Nijmegen gebeurt nog veel te weinig. Vandaar dat wij nu in dat spreekwoordelijke gat springen”. Het is ook de bedoeling om dit unieke concept op regionale wijze verder uit te voeren in andere steden/regio’s van Nederland.

>>>> Klik hier voor meer informatie en het programma van het zorg- en afscheidsevent Rijk van Nijmegen <<<<

Geen dooie boel

Het event mag dan over het laatste afscheid gaan, het zal er zeker geen dooie boel worden volgens de organisatoren. “Door de bezoekers op een luchtige manier kennis te laten maken met het onderwerp, hopen we dat het gesprek over de dood ook in de persoonlijke omgeving makkelijker zal worden”. Burgermeester Carol van Eert van gemeente Beuningen opent het evenement en gedurende de dag zullen beleving en interactie centraal staan. Via een wandeling door diverse belevingswerelden, met elk hun eigen thema, is er van alles te doen, zien en leren. Weet welke belangrijke rol jouw huisarts kan spelen in de laatste levensfase, neem een kijkje achter de schermen van een goed doel of ga op speeddate met een uitvaartondernemer. Daarnaast zijn er gedurende de dag overal muzikale optredens op het terrein en is er van alles te proeven in de vorm van bijzondere hapjes.

Bekijk hier een overzicht van alle deelnemers.

Toegang tot het Zorg- en Afscheidsevent is gratis.

Info
Wanneer? zondag 8 oktober 2017
Tijd 11.00 uur t/m 17.00 uur
Waar? Park de Groene Heuvels (in en rondom Paviljoen Het Buitenhuis)
Ficarystraat 9, 6644 KR Ewijk

Meer weten? Mail naar info@afscheidswijzer.nlNaar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons