Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAfscheidswijzer nieuwsZorg- en Afscheidsevent in diverse media te vinden

Zorg- en Afscheidsevent in diverse media te vinden

FacebookTwitterLinkedIn
09-10-2017

Zondag 8 oktober vond het Zorg- en Afscheidsevent Rijk van Nijmegen plaats.

Het event met een diversiteit aan deelnemers begon met de opening door de burgemeester Carol van Eert van gemeente Beuningen.

 

Diverse media hebben veel aandacht besteed aan het Zorg- en Afscheidsevent zoals hieronder te lezen, te horen en te zien valt.

Hieronder een overzicht:

Omroep Gelderland: reportage in het nieuws van 08-10-2017 18.00 uur en onderstaande artikel met filmpje op de website.

De as van oma onder water begraven

EWIJK - Zelf een doodskist beschilderen of kijken naar het verstrooien van as onder water, in Ewijk konden belangstellenden zondag 'speeddaten met de dood'. Het Zorg- en Afscheidsevent is georganiseerd door jonge ondernemers die willen laten zien wat er allemaal rond een uitvaart komt kijken.

De dood leeft, dat is op het evenement op recreatiepark De Groene Heuvels wel duidelijk. Van een rouwsfeer is geen sprake, er mag gelachen worden. 'De dood zit nogal in een taboesfeer en wij proberen dat eruit te halen,' aldus de organisator.

En daarom kunnen bezoekers gaan speeddaten met uitvaartondernemers. 'Een uitvaartondernemer regelt eigenlijk je hele uitvaart. Het is hartstikke belangrijk om met zo iemand een klik te hebben. Dat je weet: die kan al mijn wensen voldoen.' Dat het nieuwe concept aanslaat blijkt al snel.

Irene van Dongen is één van de uitvaartondernemers die meedoet. 'Komt u maar rustig dichterbij hoor, zegt ze lachend. Van Dongen is de bedenker van de Duikvaart. 'We verzorgen een begraving onder water en dat noemen we de duikvaart.' Geïnteresseerden kunnen aan de hand van een demonstratie zien hoe het werkt.

Oplosbare urn

Een duiker krijgt van Irene van Dongen een urn mee als hij de recreatieplas ingaat. 'Het is een oplosbare urn.' legt Van Dongen uit. 'Het is heel mooi als je een vaste plek voor je nabestaande kunt hebben onder water in een rivier, kanaal of misschien wel op zee.'

Omdat de duiker een camera draagt kunnen belangstellenden alles op video volgen. 'Ik heb de urn nu begraven,' klinkt het over de luidsprekers tussen het geluid van ademhaling van de duiker door.

Irene van Dongen beantwoordt vragen. Mag dit zomaar overal? Nee dus. 'Maar in de wateren van Rijkswaterstaat is het goed mogelijk. Wij regelen daarvoor de benodigde formaliteiten, want het is niet de bedoeling dat iedereen overal zomaar urnen gaat begraven. Dat is niet het plan.'

Het is de bedoeling dat het speeddaten met uitvaartondernemers binnenkort over de rest van Nederland wordt uitgerold.

Bron: Omroep Gelderland

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beluister hier de radiouitzending van BNR: 

https://www.bnr.nl/player/audio/10069027/10331045

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

N1 tv maakte naast een live-radio interview tijdes het event ook en mooie reportage voorafgaand aan het event.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Gelderlander 09-10-2017

 De Gelderlander 09-10-2017

Uitvaartmuziek   RouwVIP bus   Duikvaart

Hieronder een afbeelding van het artikel uit de Gelderlander

De Gelderlander 09-10-2017

Naar boven

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons