Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeen4 juni: Avondwandeling Begraafplaats & Crematorium Westerveld

4 juni: Avondwandeling Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Facebook Twitter LinkedIn
30-05-2015

Het is deze week landelijke 'Week van de Begraafplaats' (30 mei t/m 7 juni), door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Het thema van de Week van de Begraafplaats 2015 is:´Ik vergeet je niet´.

Wandeling over de begraafplaats

De wandeling - onder leiding van deskundige gidsen - voert langs bijzondere monumenten en toont de schoonheid en natuur van het park. De wandeling begint om 18.45 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Aanmelden kan tot 1 juni via info@bc-westerveld.nl.

Geschiedenis

De avondwandeling is een unieke ervaring. De geschiedenis van Westerveld is namelijk nauw verweven met de historie van begraven (en cremeren) in Nederland. Dat is terug te zien in de verschillende graven, zerken, monumenten en de mausolea. Én veel bekende mensen vonden op Westerveld hun laatste rustplaats. Kunstenaars, politici, hervormers, pioniers, maar ook mensen uit de radio- en televisiewereld.

Eerste Nederlandse lid van ASCE

De Week van de Begraafplaats wordt van 30 mei t/m 7 juni georganiseerd op initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE), om het publiek vertrouwder te maken met alle aspecten die begraafplaatsen bieden. Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Zo ook Westerveld. Als één van de eerste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) en het eerste crematorium van Nederland (1913) is het niet vreemd dat Westerveld in 2010 als eerste begraafplaats in Nederland mocht toetreden tot de ASCE. Andere leden zijn onder andere Moscowa in Arnhem, het monumentale Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

Kijk voor meer informatie op: www.bc-westerveld.nlNaar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons