Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeen4 juni: avondwandeling Moscowa, Arnhem

4 juni: avondwandeling Moscowa, Arnhem

Facebook Twitter LinkedIn
02-06-2015

Het is deze week landelijke 'Week van de Begraafplaats' (30 mei t/m 7 juni), door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Het thema van de Week van de Begraafplaats 2015 is:´Ik vergeet je niet´.

Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Op donderdag 4 juni organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa een wandeling door het gedenkpark. Onder de bezielende leiding van deskundige gidsen, wordt u over het terrein rondgeleid tijdens een rustgevende wandeling.

Route

De route brengt u langs bijzondere bomen en natuur, maar ook langs unieke monumenten, graven van bekende Arnhemmers en het hoogste punt van Arnhem. De wandeling begint om 19.00 uur bij de voormalige beheerderswoning op Moscowa aan de Waterbergseweg 20.

Wandelen op Moscowa

Niet alleen als échte Arnhemse begraafplaats, maar ook op natuur- en (kunst) historisch gebied is Moscowa de moeite van een bezoek meer dan waard. Moscowa is een (monumentaal) gedenkpark met een historie die terug gaat naar 1873. Vanwege de soms al erg oude graven en de grote verscheidenheid in het landschap heeft het park ook een grote cultuurhistorische waarde. Niet voor niets mocht Moscowa zich als tweede begraafplaats in Nederland aansluiten bij de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Lid van deze prestigieuze organisatie van bijzondere begraafplaatsen zijn onder andere Père-Lachaise in Parijs, Montjuïc in Barcelona, Cimitero del Verano in Rome en Westerveld in Driehuis (gemeente Velsen).

De Facultatieve Groep

Begraafplaats & Crematorium Moscowa is onderdeel van ’de Facultatieve Groep’. Met het motto 'Eenheid in verscheidenheid' zijn zij al sinds 1913 actief in onder andere het exploiteren van begraafplaatsen en crematoria. Meer weten over de activiteiten van de Facultatieve Groep? Dat kan hier. 

 Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons