Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeen6 juni: Open dag Begraafplaats Akerstraat, Heerlen

6 juni: Open dag Begraafplaats Akerstraat, Heerlen

Facebook Twitter LinkedIn
03-06-2015

Het is deze week landelijke 'Week van de Begraafplaats' (30 mei t/m 7 juni), door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Het thema van de Week van de Begraafplaats 2015 is:´Ik vergeet je niet´.

Open dag begraafplaats Akerstraat

Deze open dag op de mooie begraafplaats in Heerlen-Centrum is van 10.00 tot 16.00 uur. Hier kunnen belangstellenden kennis maken met alle mogelijkheden voor begraven in Heerlen. Er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan een graf of een urnenmuur. Het unieke van begraafplaatsen is dat nabestaanden een geliefde kunnen gedenken op een plek waar de overledene ‘tastbaar’ aanwezig is. Daarbij biedt de omgeving met speciaal aangelegde landschapsarchitectuur een plek die geestelijke ondersteuning biedt bij het rouwproces.

Rondleidingen

Tijdens de rondleidingen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur kan men een aantal bijzondere graven en monumenten van Begraafplaats Akerstraat bekijken. Maar het is ook mogelijk om informatie te krijgen over de mogelijkheden op de andere algemene begraafplaatsen in Heerlen zoals Randweg Hoensbroek, Begraafplaats Imstenrade en Begraafplaats Heerlerheide. Het gaat dan om bijvoorbeeld de keuze voor een graf, zoals de kosten, het onderhoud ervan en de grafrechten. Naast de beheerders van de begraafplaats, zullen er ook begrafenisondernemers, steenhouwers, bloemisten en andere ondernemers aanwezig zijn om informatie te geven over de mogelijkheden rondom het laatste afscheid.

Afscheidswijzer Parkstad Limburg

In de stand van de gemeente Heerlen kan men ook een exemplaar van de nieuwe Afscheidswijzer Parkstad Limburg ophalen. In de Afscheidswijzer is een uitgebreide hoeveelheid informatie te vinden rondom uitvaart en uitvaartopties in de regio Parkstad Limburg. Inwoners kunnen de afscheidswijzer Parkstad Limburg ook gratis meenemen bij verschillende locaties zoals als de gemeente, hospicevoorzieningen, inloophuizen, woonzorginstellingen, verpleeginstellingen, thuiszorgwinkels, ziekenhuizen, begraafplaatsen en het crematorium, uitvaartondernemers en een aantal apotheken en huisartspraktijken in de regio Parkstad Limburg.

Afscheidswijzer Parkstad Limburg digitaal bekijken? Of wilt u graag meer weten over de begraafplaats Akerstraat in Heerlen? Klik dan hier.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons