Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenAfscheidswijzer ondersteunt symposium IDPZ 2015

Afscheidswijzer ondersteunt symposium IDPZ 2015

Facebook Twitter LinkedIn
24-11-2015

Afscheidswijzer zal vanmiddag aanwezig zijn op het symposium van de Internationale Dag voor de Palliatieve Zorg in Roermond. Tijdens dit symposium staan de ontwikkelingen in de palliatieve zorg centraal. Nieuwe initiatieven in de palliatieve zorg worden tijdens deze beurs ook verder toegelicht. Verder zullen er vijf plenaire lezingen gehouden worden, en vijf interactieve workshops. 

Afscheidswijzer steunt Internationale Dag voor de Palliatieve Zorg 2015
Drs. Anne Degenaar van het IKNL geeft een lezing over hoe de kwaliteit van de palliatieve zorg in de regio verbeterd kan worden. Dit gebeurt door te werken aan de verbinding van zorginnovatie, onderwijs en onderzoek.
Wetenschappelijk docent aan het Radboudumc Nijmegen, dr. Yvonne Engels, gaat in een lezing dieper in op hoe de zorg, zowel terminale als anticiperende zorg, ingevuld moet worden. Dit zal zij doen op basis van 10 jaar ervaring met onderzoek rondom deze aspecten.
Voor mensen met chronisch orgaanfalen is het van belang dat ze tijdig hun voorkeuren voor zorg rondom het levenseinde aangeven. Carmen Houben MSc, wetenschappelijk onderzoeker, CIRO Horn zal deze lezing geven.
Dr. Marieke van den Beuken-van Everdingen geeft een lezing over de symptomen in de palliatieve fasen. Naast het belichten welke symptomen er allemaal zijn, wordt er ook dieper ingegaan op hoe men die verschillende symptomen kan voorkomen.
Als laatste zal dr. Marc Desmet sj, arts palliatieve zorg in het Jessa-Ziekenhuis in het Belgische Hasselt, geeft een lezing over de verschillende betekenissen die palliatieve zorg heeft. Hiervan zijn de professionals en vrijwilligers zich meestal niet van bewust, maar die betekenissen zijn wel van maatschappelijk belang.

De vijf interactieve workshops gaan onder andere over het leren praten over de zorg in de laatste levensfase. Er wordt ook meer informatie gegeven over een Transmuraal Zorgpad Palliatieve Zorg. De komende twee jaar wordt dit geëvalueerd en zullen de deelnemers meer inzicht krijgen in het onderzoek rond dit zorgpad.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons