Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenBegraafplaats Zuiderhof krijgt crematorium

Begraafplaats Zuiderhof krijgt crematorium

Facebook Twitter LinkedIn
18-12-2015

Begraafplaats Zuiderhof krijgt crematorium
Begraafplaats Zuiderhof in Hilversum krijgt een nieuw impuls, doordat er een crematorium wordt gebouwd. Gemeente Hilversum merkte dat er steeds minder begrafenissen plaatsvonden, omdat meer inwoners kiezen voor een crematie als vorm van een uitvaart. Na de verbouwing kunnen de Hilversummers dus binnen gemeentegrens gecremeerd worden. De bouw van het crematorium zal ruim een half jaar in beslag nemen.

Het crematorium zal ingepast worden in het rijksmonument van Dudok. Doordat de functies, zoals kantoor en materiaalopslag in een gebouw geconcentreerd worden, komt er in het andere gebouw ruimte voor het crematorium. De gemeenteraad van Hilversum ging eerder al akkoord met een som van 2,2 miljoen euro. Nicolien van Vroonhoven, wethouder, gaf aan nog zeven ton extra nodig te hebben om een duurzamer crematorium te kunnen bouwen. Het uiterlijk van het crematorium zal dan ook meer kwaliteit krijgen. In totaal zal de verbouwing ongeveer drie miljoen euro gaan kosten.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons