Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenBegraven worden in foetushouding

Begraven worden in foetushouding

Facebook Twitter LinkedIn
09-05-2016

De afgelopen tijd is er steeds meer vraag naar een natuurlijke manier van afscheid nemen. Het aantal natuurbegraafplaatsen in Nederland neemt snel toe en er is steeds meer mogelijk op uitvaart gebied. In dit kader past het nieuwe ontwerp voor grafkisten van Suzan van der Schenk: begraven worden in foetushouding.

Niet meer gestrekt onder de zoden

Interieurarchitect en meubelmaker Suzan van der Schenk werd 10 jaar geleden gediagnosticeerd met borstkanker. Kort geleden kreeg ze te horen dat de gangbare medicaties uitgewerkt zijn. Zoals ze 56 jaar geleden begon, wil ze haar leven ook afsluiten: in foetushouding. “Het is een natuurlijke houding en voor mezelf besefte ik dat het een koesterende gedachte is om terug te keren naar de houding waarin je ook in de moederschoot zat”. Daarom ontwierp ze haar eigen grafkist. De klassieke houding op de rug verving ze door de intiemere foetushouding. De wens om iedereen in de gelegenheid te stellen van deze optie gebruik te maken heeft geleid tot het op de markt brengen van een serie van 5 kisten, geschikt voor een zijligging (een ligging met opgetrokken knieën).

Ook geschikt voor natuurbegraafplaatsen

De kisten worden in Nederland gemaakt zijn alle gebruikte materialen zijn natuurlijk en ecologisch verantwoord. Doordat de kisten gemaakt zijn van biologisch afbreekbare materialen zijn ze, naast reguliere begraafplaatsen en crematie, ook geschikt voor natuurbegraafplaatsen.

Lancering op Uitvaartbeurs in Westerkerk Amsterdam

Zaterdag 23 april 2016 wordt het nieuwe concept en de serie kisten geïntroduceerd op de Uitvaartbeurs in de Westerkerk in Amsterdam. De Uitvaartbeurs is gratis en voor iedereen toegankelijk.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons