Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenBoek: 'Over de groene zoden'

Boek: 'Over de groene zoden'

Facebook Twitter LinkedIn
05-06-2015

Wandelen over de begraafplaats, het is voor de meeste mensen niet iets dat ze dagelijks doen. Toch kwam er deze week een boek uit waarin dit soort wandelingen centraal staan. Een echte aanrader, zo bleek.

De begraafplaats

Wanneer we aan cultureel erfgoed denken, is voor de meeste mensen een begraafplaats niet het eerste wat te binnen schiet. Naast het feit dat er vaak verdrietige emoties aan begraafplaatsen verbonden zijn, zijn het echter ook oases van rust met vaak prachtige natuur en een rijke geschiedenis.

Week van de begraafplaats

Ter gelegenheid van de Week van de Begraafplaats, die deze week (30 mei t/m 7 juni 2015) plaatvindt, geeft de Vereniging De Terebinth een boekje uit met een bundeling van wandelingen over begraafplaatsen in Nederland. Een fris ogend boekje dat uitnodigt tot het maken van een wandeling over ‘de verborgen parels van de funeraire cultuur in Nederland’.

'Over de groene zoden'

Het boekje 'Over de groene zoden' is samengesteld door Liesbeth Vermeulen en Bartho Hendriksen. Het neemt de lezer via prachtige kleurenfoto's mee langs begraafplaatsen door heel Nederland. En dit zijn veelal bijzondere en idyllische plekken, zo blijkt. Van de klassieke begraafplaats Orthen in ’s-Hertogenbosch tot de natuurbegraafplaats Weverslo en van de ‘jonge’ begraafplaats in Zeewolde tot de eeuwenoude joodse begraafplaats Zeeburg in Amsterdam. Een aantal verhalen verscheen eerder in de serie ‘Wandelen over begraafplaatsen’ in het tijdschrift Terebinth. Verschillende auteurs schreven speciaal voor deze bundel een nieuwe wandeling. John Jansen van Galen, een enthousiast wandelaar, schreef het voorwoord.

Het boek is te bestellen door een mail te sturen naar bureau@terebinth nl. Voor niet-leden van de Terebinth kost het boek €10,95 en voor leden is de prijs € 6,00 (exclusief verzendkosten).Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons