Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenBouw obesitas crematieoven in Beverwijk

Bouw obesitas crematieoven in Beverwijk

Facebook Twitter LinkedIn
01-04-2015

Dierencrematorium Westerhout in Beverwijk, is vanaf 1 januari 2016 ook voor mensen beschikbaar. Het crematorium heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een extra grote crematieoven. Naast het cremeren van paarden en huisdieren, is het centrum straks ook geschikt voor mensen met ernstig overgewicht.

01-04-2015

Te dik

Reguliere verbrandingsovens ovens kunnen de lichamen van mensen met ernstig overgewicht niet altijd verwerken. Een paar jaar terug brak er in een Oostenrijks crematorium zelfs brand uit toen er een extreem zwaarlijvige vrouw gecremeerd werd. De filters van de oven konden de grote hoeveelheid lichaamsvet van de vrouw niet aan, waardoor de oven vlam vatte.

Van dier naar mens

Sinds 2008 is het dierencrematorium, gevestigd in Beverwijk, zich naast de wat kleinere huisdieren ook gaan richten op paarden. Oprichter Paul van Eerden hoorde regelmatig van zijn bezoekers ‘wat een prachtige locatie, ik zou zelf hier wel gecremeerd willen worden.’ Dat bracht hem op het idee zijn dierencrematorium uit te breiden. In het crematorium bevinden zich reeds twee ovens, eentje voor paarden en één voor kleinere huisdieren. Daar komt nu een nieuwe oven bij. Deze nieuwe crematieoven is geschikt voor overledenen tot maximaal driehonderd kilo en wordt daarmee de grootse crematieoven van Nederland.

Verbouwing

Het centrum wordt op dit moment omgebouwd tot een plek voor dieren én mensen, naar verwachting zal het 1 januari 2016 haar deuren openen. Om duidelijk te maken dat het crematorium niet langer enkel geschikt is voor dieren, heeft het een nieuwe naam gekregen: Crematie Centrum Westerhout. Het crematiecentrum is gevestigd op landgoed Westerhout, een duinstrook tussen Beverwijk en Wijk aan Zee.

Foto: Crematie Centrum Westerhout, www.crematiecentrumwesterhout.nl
Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons