Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenBouw uitvaartcentrum Amsterdam Zuidoost

Bouw uitvaartcentrum Amsterdam Zuidoost start in 2015

Facebook Twitter LinkedIn
07-11-2014

Eerder dit jaar maakte het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost bekend dat uitvaaronderneming Yarden is uitgekozen om een nieuw uitvaartcentrum in het stadsdeel te gaan bouwen en exploiteren. Uitvaartverzorging Yarden gaat aan de Hoogoorddreef in Amsterdam Zuidoost een nieuw, multicultureel uitvaartcentrum bouwen. De verwachting is dat het Uitvaartcentrum Hoogoorddreef in 2016 haar deuren zal openen.

Multicultureel

Het bijzondere aan het Uitvaartcentrum Hoogoorddreef is dat alle nabestaanden hier volgens hun eigen geloofsovertuiging of uitvaartrituelen afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. Uitvaartcentrum Hoogoorddreef gaat uitvaartmogelijkheden aanbieden aan iedereen die in Amsterdam Zuidoost en omgeving woont. Op het gebied van afscheid nemen en de uitvaart zelf. En met een sociale ontmoetingsfunctie in de brede zin van het woord.

Uitvaartrituelen

In Amsterdam Zuidoost zijn er diverse gemeenschappen met uiteenlopende uitvaartrituelen. Uitvaartcentrum Hoogoorddreef wil deze rituelen mogelijk maken, met voldoende ruimte in tijd en flexibiliteit. Uitgangspunt is een passende schaalgrootte en een grote mate van intimiteit. Hierdoor kunnen nabestaanden in alle rust invulling geven aan een afscheid van een dierbare en aan de rouwbijeenkomsten na de uitvaart.

Inrichting uitvaartcentrum

Uitvaartcentrum Hoogoorddreef wordt ingericht volgens het zogenaamde Feeling Environment concept, dat een huiselijke sfeer wil creëren en aansluiten bij de beleving van de bezoeker. Dit houdt in dat de omgeving van de Yarden crematoria en uitvaartcentra aansluiten op de emoties die u als bezoeker heeft in de diverse ruimtes. Het project is geïnspireerd op ‘Healing Environment’ dat wordt toegepast in ziekenhuizen. In beide gevallen gaat het om het aanpassen van een omgeving waar veel gevoelens, onbehagen en mogelijk stress zijn. De sfeer in het pand ondersteunt op een positieve manier de beleving van het afscheid.

Sociale participatie

Het Uitvaartcentrum Hoogoorddreef heeft oog voor sociale participatie. Een doel van dit rouwcentrum is om het personeel en de vrijwilligers een afspiegeling te laten zijn van de gasten van ons uitvaartcentrum. Dit betekent dat de voorkeur uit gaat naar medewerkers die in Amsterdam Zuidoost en omgeving woonachtig zijn.

Ga voor meer informatie naar yarden.nl
Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons