Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenBurgemeester Van der Laan opent eerste Amsterdamse inloophuis voor mensen met ka

Burgemeester Van der Laan opent eerste Amsterdamse inloophuis voor mensen met kanker

Facebook Twitter LinkedIn
07-05-2015

Op dinsdag 12 mei verricht burgemeester Van der Laan de officiële opening van 'De Kraanvogel', het eerste inloophuis in Amsterdam voor mensen met kanker en hun naasten.

Ontmoetingsplek voor kankerpatiënten en hun naasten

De Kraanvogel is een ontmoetingsplaats voor mensen die kanker hebben en hun naasten. “Wanneer je met kanker geconfronteerd wordt of iemand in je nabije omgeving kanker heeft, krijg je te maken met veel verdriet, onzekerheden en vragen”, geven Sharona Ceha en Tanja Vermeer aan, medevormgevers van het inloophuis. “De Kraanvogel biedt hen een plek om anderen die te maken hebben met dezelfde ziekte te ontmoeten, te ontspannen, energie te krijgen, ervaringen te delen en je thuis te voelen. We bieden een luisterend oor, onder het genot van koffie of thee. We zijn een community van bondgenoten.”

Activiteiten

In De Kraanvogel worden ook activiteiten georganiseerd, zoals wandelen onder begeleiding van een wandelcoach, tekenen, schilderen, zingen en acteren. Inloophuis De Kraanvogel, dat helemaal draait op vrijwillligers, is een initiatief van Veronique van Rossum, die de opening zelf niet meer mee kan maken. De Kraanvogel is vernoemd naar het symbool voor kracht, liefde, doorzettingsvermogen en verbondenheid, kwaliteiten die mensen met kanker goed kunnen gebruiken. In Veronique’s nagedachtenis wordt De Kraanvogel op haar geboortedag officieel geopend met een feest dat in het teken staat van Nicaragua en salsa; twee passies van Veronique.

Feestelijke opening

De feestelijke opening van inloophuis De Kraanvogel vind plaats op dinsdag 12 mei van 17.00 – 19.00 uur in Hockeyclub AthenA, Voorland 13, Amsterdam-Oost. Iedereen is van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sharona Ceha, 06-12452631 of
Tanja Vermeer, 06-55853372

Of kijk op: www.dekraanvogel.org

 

Lees verder: De draad weer oppakken na kanker


Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons