Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenDag van de mantelzorg

Dag van de mantelzorg

Facebook Twitter LinkedIn
07-11-2014

Aanstaande maandag 10 November is het 'dag van de mantelzorg'. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

3,7 miljoen mensen

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Mantelzorgers in het zonnetje

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10de november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Waardering

De Dag van de Mantelzorg wordt ieder jaar op 10 november gevierd. De dag is willekeurig gekozen, maar heeft voor veel mantelzorgers inmiddels uiteraard wel een waarde gekregen. De dag wordt vaak ingevuld met bijeenkomsten waarbij de mantelzorgers elkaar bijpraten of waar zij op tal van gebieden rond zorg en financiën bijgepraat worden. Daarnaast is er vaak ook een blijk van waardering op deze dag in de vorm van een aardig presentje. Met name provincies en gemeenten herkennen en erkennen het belang van de mantelzorger en drukken dat in veel gevallen uit met een leuk cadeau. Waardevol werk wat voor niets wordt verricht, wordt zo toch een beetje op waarde geschat.


Kijk voor meer informatie op: www.dag-van-de-mantelzorg.nl
Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons