Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenDe eye-opener komt voor veel Britten nog vaak te laat

De eye-opener komt voor veel Britten nog vaak te laat

Facebook Twitter LinkedIn
24-11-2015

“Het is telkens zo triest te bemerken dat het sterfbed de eye-opener is die jaren eerder had moeten komen.” Zo schreef longarts Sander de Hosson in zijn blog ‘Stilte’. Het ging hier om een Nederlandse familie waarbij de dood onverwachts kwam, waardoor ze nog niet over de uitvaart hadden nagedacht. Deze trend is echter ook merkbaar in Engeland. 

Taboe op spreken over de dood
Van taboe naar tijdige oriëntatie

Een studie, uitgevoerd in opdracht van de organisatie Dying Matters, wijst uit dat ruim 80% van de Britten moeite heeft met het praten over de dood. Dying Matters is ontstaan om bewustzijn te creëren rond het praten over de dood. Het is misschien daarom wel dat het fenomeen ‘Death Cafe’ in Londen is ontstaan. Mensen willen het onderwerp uit de taboesfeer halen. Door te praten over het onderwerp wordt het uit de taboesfeer gehaald. Maar de helft van de Britse inwoners, met een partner, heeft namelijk nagedacht over bepaalde wensen die men na het overlijden heeft. Hetzelfde geldt voor het Britse donorschap. 34% van de mensen in Groot-Brittannië is donor. Als men geen donorcodicil heeft ingevuld, en er is nooit over gesproken binnen de familie, moeten de nabestaanden bepalen wat er met het lichaam gebeurt. Maar 30% van de Britse bevolking heeft aan iemand laten weten hoe hij of zij de uitvaart graag wilt zien.
Deze cijfers geven aan dat er in Groot-Brittannië nog steeds een taboe heerst op het praten over de dood. Om dit taboe te doorbreken zijn er zogenaamde ‘Death Cafes’ ontstaan. In Londen wil men nu een permanent ‘Death Cafe’ openen zodat men altijd de gelegenheid heeft om het over de dood te hebben.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons