Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenDoodskist te koop in kringloopwinkel

Doodskist te koop in kringloopwinkel

Facebook Twitter LinkedIn
10-12-2015

Een kringloopwinkel in het Noord-Limburgse Tegelen (gemeente Venlo), heeft een wel heel bijzonder product opgenomen in haar assortiment. Kringloopwinkel Emmaus Feniks is begonnen met de verkoop van doodskisten, zo meldt de regionale omroep 1Limburg.

Gerecycled materiaal

De kisten worden gemaakt van gerecycled hout van oude meubels. Het is in Nederland verboden om doodskisten her te gebruiken. Daarom besloten de medewerkers van de kringloopwinkel deze zelf te gaan fabriceren. Het idee kwam van een klant die op zoek was naar een milieuvriendelijke kist. “Mooi dat we van iets dat afvalmateriaal is weer iets bruikbaars kunnen maken” zo vertelt een medewerker aan de zender.

Een nieuwe start in het leven

De kisten kosten 400 euro per stuk. De opbrengst van de verkoop gaat naar de opvang van mensen in nood. Mensen die nergens meer terecht kunnen worden door Emmaus Feniks opgevangen. Ze krijgen middels opvang en een zinvolle dagbesteding de mogelijkheden een nieuwe start in het leven te maken.

Bekijk hier het item van L1.

 


Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons