Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenEen uitvaartvideo als rouwverwerking

Een uitvaartvideo als rouwverwerking

Facebook Twitter LinkedIn
18-11-2015

De mogelijkheden om een uitvaart op een mooie en ingetogen manier vast te leggen zijn tegenwoordig veel groter dan een paar jaar geleden. Een film of clip kan het rouwproces tijdens een uitvaart ondersteunen. Omdat iedereen andere wensen heeft, wordt een uitvaartvideo heel persoonlijk.

Tribute Films Uitvaartvideo
De meest voorkomende manier van vastleggen, is het vastleggen van de ceremonie. Dit gebeurt meestal met meerdere camera's. Sommige uitvaartcentra hebben hiervoor hun zalen uitgerust met vaste camera's. Een gespecialiseerd bedrijf met handbediende camera’s zorgt daarentegen wel voor een heel ander resultaat. Door het vastleggen van de ceremonie komt het complete verhaal van iemands leven in beeld. Dit gebeurt door de verschillende sprekers die aan het woord komen over bepaalde delen van zijn of haar leven. Een uitvaartvideo is voor de aanwezige kinderen ook een mooie manier om op latere leeftijd een goed beeld te kunnen krijgen van de overledene. Een gespecialiseerd bedrijf maakt van een 60 minuten durende uitvaart uiteindelijk een blijvend document van 50 minuten waarin sprekers afgewisseld worden met muziek.

Naast het vastleggen van de hele ceremonie, kunnen de nabestaanden ook kiezen voor een korte compilatie van oude foto’s en/of filmmateriaal. De oude foto’s worden dan gescand en tot een clip van 3 tot 5 minuten gevormd. De compilatie krijgt naast een samenhangende uitstraling, gecombineerd met muziek, een enorme dynamiek en impact. Door de foto’s in chronologische volgorde te laten lopen, komt de levensloop pakkend in beeld en is dit een van de beste manieren om iemand te herinneren. De film is te gebruiken tijdens de rouwdienst, maar ook in het rouwcentrum. De film kan tijdens de ceremonie familie en vrienden helpen met het rouwproces. Naast het helpen met het rouwproces geeft hen ook nog eens de kans om de mooiste en speciale momenten opnieuw te beleven, te vieren en terug te denken aan een unieke en waardevolle tijd.

Een hele ander manier van toekomstige rouwverwerking, is een film bij leven maken. Het vastleggen van de dagelijkse gebeurtenissen wordt bijna nooit gedaan. Door gedurende zo'n filmdag alles voorbij laten komen wat belangrijk voor iemand is, ontstaat een compleet levensverhaal. Het resultaat; een mooi document voor nu en later.

Bedrijven als Tribute Films zijn gespecialiseerd in het maken van dit specifieke werk. Zij begrijpen de behoefte en de situatie van mensen die zich bezighouden met het verlies van een dierbare. Zij streven er naar om de beste te zijn in hun vakgebied en op professionele, onmerkbare en ingetogen manier een uitvaart en eventueel alles er omheen vast te leggen.
Heeft dit uw interesse gewekt? Kijk voor meer informatie op de website.

 

 Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons