Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenEerste 'lijkenhotel' geopend in Japan

Eerste 'lijkenhotel' geopend in Japan

Facebook Twitter LinkedIn
17-05-2016

Japan kampt al enige tijd met stevige vergrijzing. Eén van de gevolgen hiervan zijn overbelaste crematoria. Er overlijden op dit moment meer mensen dan de crematoria aankunnen. Een ondernemer uit Kawasaki heeft hier een oplossing voor bedacht: het lijkenhotel.

Lijkenhotel

In dit zogenoemde lijkenhotel worden de lichamen ondergebracht tot er een plekje vrij komt in één van de overuren draaiende crematoria. Afgelopen jaar overleden er in Kawasaki ruim 200 mensen per dag. In de hele metropool zijn echter maar 20 crematoria te vinden. Een groot tekort in vergelijking met de hoeveelheid mensen die overlijden. Ook in ander steden speelt dit probleem, de ondernemer is daarom van plan ook op andere plekken soortgelijke hotels te beginnen.

Ruimtetekort

Om de grote vraag aan te kunnen, moeten er meer crematoria gebouwd worden. Daar is echter geen ruimte voor. Voor een nacht in het lijkenhotel betalen de nabestaanden 9000 yen, dit is omgerekend ongeveer 74 euro. Er zijn tien kamers beschikbaar voor de opslag van stoffelijke resten en een plek is maximaal vier dagen te huur. Deze tijd kunnen de nabestaanden gebruiken om de wachtrij in één van de crematoria in de buurt uit te zitten.

Protest

Niet iedereen is blij met de massale opslag van lichamen. Buurtbewoners vinden het maar niks dat het mortuarium uitgerekend in hen straat ingericht is. Ze vinden dat het gebouw in een veel te dichtbevolkt gebied staat. Ze uitten hun onvrede door posters en vlaggen op te hangen.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons