Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenEerste permanente Café Doodgewoon in Londen op komst

Eerste permanente Café Doodgewoon in Londen op komst

Facebook Twitter LinkedIn
28-10-2015

Op praten over de dood rust over het algemeen nog steeds een taboe. In Londen zijn ze in 2011 begonnen met bijeenkomsten in cafés en huiskamers om te praten over het onderwerp. Normaalgesproken is een Death Cafe een bijeenkomst in bijvoorbeeld een regulier café. In Londen wil men nu het eerste permanente Death Cafe openen.

Ondernemers willen nu via ‘crowdfunding’, in het centrum van Londen een permanent Death Cafe openen. Voor 19 december 2015 willen zij £250.000,- opgehaald hebben. In twee dagen hadden ze ruim £18.000,- opgehaald. In het café wordt dagelijks een bijeenkomst georganiseerd rond het thema overlijden. Daarnaast wordt er net als in andere horecagelegenheden eten en drinken geserveerd.

De Death Cafes zijn begonnen in Londen, maar zijn inmiddels in de meest uiteenlopende  landen te vinden. Praten over de dood gebeurt hier in Nederland namelijk ook. Deze bijeenkomsten heten hier een Café Doodgewoon. Het doel van zo’n bijeenzijn is om de bezoekers hun ervaringen te laten delen, te ontspannen en een luisterend oor te bieden. Het belangrijkste aspect van deze pop-up evenementen is dat het de mensen niet opgelegd wordt. Als men er niet over wilt praten, dan hoeft het niet. Maar voor de mensen die wel graag hun hart willen luchten, wordt er in ieder geval de mogelijkheid gegeven. Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons