Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenEn hoe nu verder?

En hoe nu verder?

Facebook Twitter LinkedIn
07-05-2013

De tijd rondom het overlijden van een dierbare is een hectische periode. In de dagen na een overlijden moeten er in korte tijd allerlei praktische zaken geregeld worden en in hoog tempo allerhande beslissingen worden genomen. Na deze dagen vervolgd het dagelijks leven haar weg. Soms bijna onverbiddelijk, alsof er niks gebeurd is. Deze overgang is niet altijd makkelijk.

Er zijn geen universeel geldende regels voor hoe rouw vorm gegeven moet worden. Tijdelijk minder werken of juist niet, met welke gevoelens u te maken krijgt en hoe lang het duurt verschilt per persoon. Rouw is een individueel proces dat bij iedereen op een andere manier vorm krijgt.  Als de wervelwind van de uitvaart is gaan liggen, kan het moeilijk zijn om het dagelijks leven weer op te pakken. Verdriet en alles wat daarbij komt kijken heeft een functie. Probeer het dus niet weg te stoppen, maar gun uzelf de tijd. 

Een manier om uw verdriet vorm te geven, is samen met andere nabestaanden op zoek te gaan naar passende afscheids- en herdenkingsrituelen. Ga op de geboortedag van de overledene samen wat eten, haal herinneringen op of bezoek gezamenlijk het graf. Met elkaar terugblikken op het leven van de overledene houdt de herinnering aan deze persoon warm. Toch kan het kan zijn dat u er op termijn niet uitkomt. Het verdriet blijft een te actieve rol in uw leven spelen en belemmerd uw om het dagelijks leven weer op te pakken. Het kan dan prettig zijn met een professional te praten over het gemis. Er zijn in Nederland vele rouwzorghulpverleners actief. Uw uitvaartverzorger kan advies geven bij het vinden van gepaste hulp of u kunt deze zelf inschakelen.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons