Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenErfgenaam aanstellen op Facebook

Erfgenaam aanstellen op Facebook

Facebook Twitter LinkedIn
03-03-2015

Na een overlijden kunnen facebook profielen soms nog maanden of zelfs jaren lang online staan. Maanden na een overlijden kun je tijdens het surfen zo bijvoorbeeld via het venster 'Friends who also like this page' plotseling geconfronteerd worden met de foto van een overleden vriend of vriendin. 

02-03-2015

In memoriam pagina

Tot op heden was het enkel mogelijk een profiel om te zetten in een herdenkingspagina. Berichten en foto's die voor het overlijden van de persoon in kwestie geplaatst werden, bleven zichtbaar met dezelfde privacyinstellingen. Nabestaanden kunnen echter geen wijzigingen maken aan de profielen van overleden personen.

De digitale erfgenaam

Vorige maand introduceerde Facebook de mogelijkheid een erfgenaam aan te stellen voor haar Amerikaanse gebruikers. Andere landen zullen op een later moment volgen, zo stelt het bedrijf. In dit nieuwe systeem kan er bij leven één persoon aangewezen worden die in geval van overlijden toegang tot bepaalde onderdelen van het account krijgt. Zo kan deze erfgenaam bijvoorbeeld een bericht plaatsen dat bovenaan de herdenkingspagina komt en blijft te staan. Ook kunnen er vriendschapsverzoeken geaccepteerd of geweigerd worden en kunnen er aanpassingen in de profiel- en coverfoto worden gedaan. Twitter gaf haar gebruikers al eerder de mogelijkheid een archief van alle openbare berichten van de overledene te downloaden, in het nieuwe systeem maakt facebook dit ook mogelijk.

Restricties

Privéberichten zijn niet toegankelijk. Daarnaast is het niet mogelijk foto's en berichten die voor het overlijden zijn geplaatst te verwijderen. "We hebben er lang over nagedacht en hebben uiteindelijk besloten om dat in deze eerste versie niet toe te staan", zegt een Facebook medewerker tegen de Wall Street Journal. Het verwijderen van een account is alleen mogelijk wanneer de overledene daar zelf toestemming voor heeft gegeven.

 Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons