Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenExpositie: 'As in Beeld'

Expositie: 'As in Beeld'

Facebook Twitter LinkedIn
06-07-2015

Deze zomer van 30 mei t/m 26 september tonen bijna 60 kunstenaars en ambachtslieden hun 'herdenkingskunst' op de expositie 'As in beeld'.

Gedenken na crematie

Van Luijn Natuursteen heeft het initiatief genomen om samen met bijna 60 kunstenaars vorm te geven aan gedenken na crematie. Een rijke diversiteit aan kunstobjecten en voorwerpen met as-bestemming van de overledenen, worden geëxposeerd. Mede door de komst van twee crematoria in de regio Tiel willen ze het onderwerp 'cremeren en as-bestemming' onder de aandacht brengen.

Persoonlijk, creatief en bijzonder

De Nederlandse wetgeving is heel tolerant met betrekking tot toepassingen voor as-bestemming. Beeldhouwers, landschapsarchitecten, schilders, edelsmeden en ontwerpers krijgen veel ruimte om persoonlijke, creatieve en bijzondere herinneringsbeelden of gedenkplekken te realiseren. Naast beelden van brons, hout, steen en andere materialen zijn er creatieve ideeën over het verstrooien van as, sieraden, thuisgedenken, urnentuin ontwerpen, etcetera. Er zijn zelfs voorstellen binnen gekomen om herinneringsbeelden met as-bestemming voor overleden huisdieren te realiseren.

Expositie toegankelijk voor iedereen

De dood blijft een emotioneel onderwerp. 'As in Beeld' wil met een laagdrempelige uitstraling de expositie toegankelijk maken voor iedereen en zo laten zien dat het anders kan en mag. De toegang is gratis. Alle objecten zijn in een speciaal ingerichte bedrijfsruimte naast de steenhouwerij te bezichtigen.

 

Tentoonstelling: 'As in Beeld'
Te zien van zaterdag 30 mei 2015 t/m zaterdag 26 september 2015
De openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00.

Locatie: Van Luijn Natuursteen
Morsestraat 32 - Tiel

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons