Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenFilm over stervende mensen valt in de prijzen

Film over stervende mensen valt in de prijzen

Facebook Twitter LinkedIn
27-05-2015

Nederlandse filmmaker Richard Dols volgde voor zijn documentaire 'Voor de stilte' acht mensen tijdens hen laatste fase van het leven in een hospice.

 

Amsterdam Film Festival

'Voor de stilte is in de prijzen gevallen op het Amsterdam Film Festival en sleepte er een Grand Jury Prize in de wacht. Deze prijs wordt toegekend aan films en documentaires die het publiek aan het denken zetten en mogelijk perspectieven over bepaalde onderwerpen kunnen veranderen.

Leven in een hospice

De documentaire toont op indringende wijze de laatste dagen van acht verschillende mensen in een hospice. Er wordt op mooie wijze in beeld gebracht hoe een ieder anders omgaat met een naderend overlijden en de angsten die hierbij komen kijken. Tijdens deze laatste maanden voor de dood, blijkt dat het leven nog meer te bieden heeft dan zij zelf hadden verwacht.

IDFA

Eerder werd de film al geselecteerd voor het ´International Documentary Festival´ (IDFA) in de categorie Docs for Sale. Voor de stilte is gefinancierd via crowdfunding en de volgende organisaties: Medireva, Provincie Limburg, Stichting Dela Goededoelenfonds, Huis voor de kunsten Limburg en Sevagram.

Tour

De film tourt nog tot eind juni langs diverse filmtheaters in Nederland. Kijk voor een volledig overzicht van de speeldata op: www.voordestilte.nl

 Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons