Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenFototentoonstelling over de dood

Fototentoonstelling over de dood

Facebook Twitter LinkedIn
20-01-2016

Uitvaartmuseum Tot Zover heeft een tentoonstelling geopend over post-mortemfoto’s. De foto’s van overledenen roepen al ruim anderhalve eeuw afgrijzen en ontroering op. De expositie ‘Post-Mortem – foto’s vol liefde en verdriet’ bestaat uit 185 historische foto’s uit de grootste Europese verzameling met dit onderwerp.

Brit Paul Frecker toont zijn collectie voor het eerst.  Het grootste gedeelte van de verzameling stamt uit de jaren 1860-1920. Omdat de kindersterfte in die tijd een grote rol speelde, bestaat twee derde van alle foto’s uit kinderfoto’s. Dit zorgt voor een bijzonder inkijkje in het gevoelsleven van onze voorouders. Er zijn niet alleen foto’s uit Freckers collectie te zien, maar ook van uitvaartfotografen van de laatste jaren. De uitvaartfotografen van nu zetten hiermee een traditie voort door het maken van uitvaartreportages. Hoewel sommige foto’s een schrikreactie op zullen roepen, zijn ze wel uit liefde gemaakt voor iemand.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons