Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenHij links, zij rechts: naast elkaar slapen op het sterfbed

Hij links, zij rechts: naast elkaar slapen op het sterfbed

Facebook Twitter LinkedIn
07-12-2015

Stel je voor, je bent al je hele leven samen een stel. Elke nacht slaap je naast elkaar in hetzelfde vertrouwde bed. Wanneer één van beide ongeneeslijk ziek wordt, is dit zij aan zij slapen opeens niet meer altijd meer zo vanzelfsprekend.

Hospice

Klaas en Jacolien Moes kwamen in een zelfde soort situatie terecht. Jacolien Moes werd door haar hersentumor steeds zwakker. Haar laatste levensfase bracht ze door in een Gelders hospice. In de 56 jaar dat het koppel samen is geweest, waren ze nooit meer dan twee dagen van elkaar gescheiden. Niet naast elkaar slapen was dan ook ondenkbaar voor het stel, zo meldt het AD.

Naast elkaar slapen

De verpleging van het hospice was zo vriendelijk om iedere avond een extra bed naast het hare te schuiven. Zo konden ze toch iedere avond even tegen elkaar aan kruipen. Het verhaal van de twee bracht de verpleging van hospice Buurtzorghuis in Warnsveld op het idee om een tweepersoons matras aan te schaffen. Een tweepersoonsbed komt normaliter niet vaak voor in zorginstellingen. Voor de verpleging is het namelijk makkelijker wanneer ze om het bed heen kunnen lopen voor de verzorging. Een woordvoerder van het VPTZ (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg) laat aan de krant weten het initiatief erg sympathiek te vinden.

Lees het hele verhaal van Klaas en Jacolien Moes op de site van het AD.

Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons