Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenHotel op begraafplaats stuit op weerstand

Hotel op begraafplaats stuit op weerstand

Facebook Twitter LinkedIn
06-06-2016

Op begraafplaats Vredenhof in Amsterdam, wordt de aula momenteel verbouwd tot café-restaurant met logiesfunctie. Het plan om mensen te kunnen laten overnachten op de begraafplaats, stuit op weerstand van de lokale GroenLinksfractie.

Verbouwing

Het pand op de begraafplaats was niet langer geschikt voor het houden van uitvaartdiensten. Uitvaartverzorger en eigenaar PC Hooft was al enige tijd op zoek naar een alternatief. Naast een café-restaurant, zullen er ook enkele kamers om te overnachten gerealiseerd worden. Volgens planning moet de verbouwing in 2017 afgerond zijn. De toekomstige beheerder van het café-restaurant, moet nog wel een horecavergunning aanvragen.

Kanttekeningen

Niet iedereen is enthousiast over de plannen. GroenLinks heeft in de verantwoordelijke gemeentelijke bestuurscommissie een aantal kritische vragen geponeerd, zo is via verschillende lokale media te horen. De fractie plaatst kanttekeningen bij de toekomstige hotelfunctie van het pand.

Tumult

Er ontstond al eerder tumult om het karakteristieke pand. Twee jaar geleden reageerden mensen woedend toen PC Hooft de aula op Vredenhof wilde verkopen. De burgemeester moest uiteindelijk ingrijpen om de discussie tussen verschillende partijen te beslechten en het pand open te houden.

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel ErfgoedLees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons