Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenJan van Veenendaal krijgt gemeentespeld

Jan van Veenendaal krijgt gemeentespeld

Facebook Twitter LinkedIn
30-01-2015

Jan van Veenendaal, één van onze meestgewaardeerde relaties, is met pensioen gegaan.

Jan van Veenendaal

Onder aanvoering en motivatie van Jan hebben wij eind 2012 de Afscheidswijzer Hilversum gelanceerd en gepresenteerd. Ook in de jaren daarna was Jan een veelgeziene gast bij presentaties.

Langs deze weg willen wij Jan heel veel plezier wensen van zijn zeer verdiende pensioen.

Graag willen wij u ook attenderen op onderstaande artikel uit de Gooi en Eembode van 30 januari 2015.

HILVERSUM - Jan Cornelis van Veenendaal, jarenlang beheerder van drie gemeentelijke begraafplaatsen, heeft deze week de gemeentelijke erespeld gekregen. Deze speld wordt uitgereikt aan personen die zich op buitengewone wijze voor Hilversum hebben ingezet.

In De Jonge Haan kreeg Van Veenendaal bij zijn afscheid van de gemeente - hij gaat met pensioen - de erespeld uit handen van burgemeester Pieter Broertjes. 'Hij (Van Veenendaal, red.) heeft zich ontwikkeld tot een landelijk bekende autoriteit op funerair gebied', sprak Broertjes. 'Zijn bevlogenheid en deskundigheid heeft zijn beroepsmatige inzet ver overtroffen.'

Van Veenendaal kwam, na werkzaam te zijn geweest in de tuinderij en vervolgens als medewerker in de bouw, in 1977 bij de gemeente Hilversum in dienst als terreinmedewerker Dienst Sport, Recreatie en Jeugdzaken. Via de functies werkmeester groenvoorziening en meewerkend voorman begraafplaatsen werd hij beheerder van de drie gemeentelijke begraafplaatsen. 

Mede door Van Veenendaal zijn inspanningen werd de begraafplaats Zuiderhof genomineerd voor de -inmiddels verkregen- status van rijksmonument. Hij was overtuigend pleitbezorger voor de realisatie van een crematorium op de Zuiderhof, nodig voor een gezonde exploitatie van de gemeentelijke begraafplaatsen, waartoe inmiddels door de gemeenteraad is besloten.

'Hierdoor en dankzij zijn vele initiatieven heeft Hilversum met zijn monumentale begraafplaatsen landelijk grote bekendheid gekregen', aldus Broertjes. 'Hij is ook een graag geziene én gehoorde rondleider van de begraafplaatsen. Door zijn bewonderenswaardige inzet als ambtenaar, maar ook als gedreven vrijwilliger, zowel landelijk als lokaal, heeft Jan veel voor Hilversum en zijn begraafplaatsen betekend.'

Bron: Gooi en Eembode, 30 januari 2015Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons