Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenKinderarts met schrijftalent

Kinderarts met schrijftalent

Facebook Twitter LinkedIn
03-12-2015

Al jaren is Michaël Boele van Hensbroek werkzaam als kinderarts in het AMC. Twee jaar geleden startte hij, op aanraden van zijn vrouw, met het schrijven van een bijzonder boek. Het kinderboek ‘De Witte Ruimte’ gaat over de dood en ligt sinds vorige maand in de schappen.

Angst voor de dood

Met het boek wil hij eventuele angst die kinderen kunnen hebben voor de dood verminderen. Het boek gaat over een overleden meisje, Janneke, die in de Witte Ruimte terechtkomt. Hier mag ze kiezen wat ze wil gaan doen. Ze mag naar de Hemel, Hel of Sterrenvlucht. Deze keuze is echter niet definitief, ze mag alles uitproberen en via één druk op de knop kan ze steeds opnieuw terug keren naar de Witte Ruimte. Tijdens haar avonturen ontmoet ze allerlei vriendjes waarmee ze belangrijke uitdagingen aan moet gaan.

Kinderarts

In zijn dagelijks leven komt hij door zijn werk veel in contact met zieke kinderen. Zijn vader werkte als uitgever en hij groeide dan ook op tussen de kinderboeken. In de jaren dat hij met zijn gezin in Afrika woonde vertelde hij zijn eigen kinderen allerlei verzonnen verhalen. Zo ontstond ook het verhaal over de Witte Ruimte.

€1,50 van ieder verkocht boek gaat naar stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Deze stichting heeft als doel verbetering van behandeling en omstandigheden waaronder kinderen in het ziekenhuis verblijven.


Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons