Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenKosten uitvaartverzekeraar onduidelijk

Kosten uitvaartverzekeraar onduidelijk

Facebook Twitter LinkedIn
01-05-2013

Aan het begin van dit jaar werd het provisieverbod ingevoerd. Vanaf dit moment zijn we gaan betalen voor ons financiële advies. Hiervoor deden we dit ook al, toen waren de kosten echter nog verweven in  bijvoorbeeld uw uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering. Financieel advies leek voor deze tijd vaak gratis, maar was dit verre van.

Volgens de Consumentengids zijn de kosten van uitvaartverzekeringen echter nog steeds ‘totaal onduidelijk’.  Door de Geldgids (uitgave van de consumentenbond) is onderzoek gedaan naar de kostenberekening van verschillende uitvaartverzekeringen. Door hen is geconcludeerd dat sommige verzekeraars hun klanten dubbel laten betalen. Bij polissen die vóór 1 januari 2013 zijn afgesloten zitten de advieskosten nog verwerkt in de provisies. Toch zijn er verzekeraars die hun klanten nog een extra losse rekening sturen als deze advies willen inwinnen over polisen. Op deze manier zou dezelfde kostenpost twee keer doorberekend worden en de klant dubbel betalen. 'De AFM moet deze verzekeraars tot de orde roepen’ aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond. De consumentenbond heeft het onderzoek dan ook voorgelegd aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM).Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons