Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenMama had een baby in haar buik

Mama had een baby in haar buik

Facebook Twitter LinkedIn
12-05-2016

Het liefst beschermen ouders hun kinderen zo lang mogelijk tegen alles wat met de dood te maken heeft. Hoe praat je eigenlijk met je kind(eren) wanneer zij een broertje of zusje verliezen?

Begeleiding in het rouwproces

De dood is een moeilijk onderwerp om met een kind te bespreken, zeker wanneer het een miskraam betreft. Femke van Midden heeft een kinderboek geschreven over dit onderwerp: ‘Mama had een baby in haar buik.’ Dit boek helpt en begeleidt bij het praten over het overlijden van een ongeboren of pasgeboren broertje of zusje. Het boek is bedoelt als ondersteuning bij het rouwproces. Dit is niet alleen voor het kind fijn, maar ook voor ouders die er moeite mee hebben om kinderen te betrekken bij hen eigen rouwproces.

Afscheid nemen

Aan Femke werd vaak de vraag gesteld of kinderen mee naar een begrafenis moeten worden genomen. Haar antwoord op deze vraag is altijd; “Ja, ook kinderen moeten afscheid kunnen nemen van een dierbare”. Voor een kind is het moeilijk om een familielid te verliezen, vooral wanneer zij (nog) niet begrijpen wat de dood is.

Persoonlijke informatie

Femke was werkzaam als creatief kindertherapeut, daar is haar interesse voor de manier waarop kinderen met de dood omgaan gegroeid. Vijf jaar geleden is ze gaan studeren voor uitvaartleider. Het boek heeft ze geschreven als afstudeeropdracht. Aan Femke wordt wel eens de vraag gesteld of zij zelf een kind verloren heeft. Dit is niet het geval, wel heeft zij een vriendin die een kind verloren heeft. Die zei haar: “Had ik het boekje toen maar gehad”. Femke vindt dit het mooiste compliment dat ze kan krijgen.

Het boek ‘Mama had een baby in haar buik’ is verkrijgbaar via haar eigen site.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons