Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenNatuurbegraafplaatsen in opkomst

Natuurbegraafplaatsen in opkomst

Facebook Twitter LinkedIn
08-12-2015

Natuurbegraafplaatsen in opkomst
Uw eigen laatste rustplaats kiezen? In het bos, aan het water of op de heidevelden? Een natuurgraf is voor eeuwig en u bent vrij van onderhoud. In Nederland komen er steeds meer natuurbegraafplaatsen bij. Zo ook in Friesland en Ede. Natuurbegraven wordt ook wel de meest natuurlijke vorm van lijkbezorging genoemd.

De natuurbegraafplaats Friesland is vanaf november in gebruik genomen. Hier wordt een overledene begraven in een biologisch afbreekbare urn of kist. Door het grafmonument bescheiden te houden, gaat het graf al snel op in de natuur. De grafmarkering is uiteenlopend, van een inheemse boom of struik tot een zwerfkei met een sobere ingekerfde inscriptie. De begraafplaats van negen hectare groot is verdeeld in clusters van circa twee hectare. De natuurgraven worden op ruime afstand van elkaar begraven in een cluster. Als alle graven in het eerste cluster vergeven zijn, wordt het tweede cluster opengesteld voor nieuwe natuurgraven. Op die manier geeft men de natuur ook de rust om te herstellen.

De gemeentelijke begraafplaats in Ede wil net als in Doetinchem en Rheden een combinatie van de verschillende graven hebben. Concreet betekent dit, dat op de gemeentelijke begraafplaats ruimte gemaakt zou moeten worden driehonderd natuurgraven. Omdat een natuurgraf eeuwige grafrust biedt en over het algemeen duurder is dan een regulier graf, wil de begraafplaats aan de Asakkerweg met een tussenvorm komen.  De graven komen dichter op elkaar te liggen en hebben een gegarandeerde grafrust van vijftig jaar.

Natuurbegraven is al jarenlang in opkomst. De omgeving van Eindhoven telt met Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest, Natuurbegraafplaats Landgoed ‘De Utrecht’ Hilvarenbeek en Natuurbegraafplaats Weverslo drie natuurbegraafplaatsen. Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons