Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenNominatie Amsterdamse Architectuur Prijs 2015

Nominatie Amsterdamse Architectuur Prijs 2015

Facebook Twitter LinkedIn
04-03-2015

Begraafplaats De Nieuwe Ooster is genomineerd voor de Amsterdamse Architectuur Prijs, de Gouden A.A.P. 2015.

04-03-2015

Na het winnen van de prestigieuze rijksprijs 'de Gouden Piramide' eind vorig jaar, is Begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam wederom genomineerd voor een architectuur prijs.

De Gouden A.A.P.

Begraafplaats De Nieuwe Ooster is genomineerd voor de Amsterdamse Architectuur Prijs, de Gouden A.A.P. 2015. Het gaat om twee transformaties van Rijksmonumentale panden op het voorterrein: de Leupen en de Weissman aula. Voor beide werd een bijzondere aanbouw ontworpen door BiermanHenket architecten.

Beste bouwproject binnen Amsterdamse gemeentegrenzen

Tien Amsterdamse gebouwen dingen mee naar de Gouden A.A.P. 2015. De Amsterdamse Architectuur Prijs is een initiatief van Arcam en is nadrukkelijk een prijs voor architect én opdrachtgever. De Gouden A.A.P. 2015 wordt op 20 mei 2015 uitgereikt aan het gebouw dat volgens de jury het beste is van alle bouwprojecten die in 2014 binnen de Amsterdamse gemeentegrenzen zijn opgeleverd.

De Jury

De jury bestaat uit architectuurcritica Marina de Vries (Museumtijdschrift), onderzoeker Dirk van den Heuvel (TU Delft, Jaap Bakema Study Centre) en de Londense architect Alex de Rijke (dRMM). Uit de tien genomineerden kiest de jury de winnaar. Ook kiest een publieksjury de winnaar voor het meest aansprekende project.

Opvallend in de geschiedenis van de prijs is dat dit jaar de helft van de nominaties bestaat uit projecten waarbij een bestaand gebouw een transformatie heeft ondergaan. Dit doet recht aan de ontwikkelingen in de stad en in het architecten vak.

Foto: Teo KrijgsmanNaar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons