Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenOnderzoek naar het veilig verwerken van as in tatoeage

Onderzoek naar het veilig verwerken van as in tatoeage

Facebook Twitter LinkedIn
10-04-2015

Minister Schippers van Volksgezondheid is bezig met een onderzoek naar veilig gebruik van as in tatoeages. Dit heeft de minister laten weten in een debat dat ging over de Warenwet.

As in tattoo

Mensen verwerken as in een tatoeage om een overleden persoon voor altijd bij zich te dragen. Tatoeëerders krijgen steeds meer verzoeken om as te gebruiken bij het zetten van een tatoeage. De Nederlandse wet zegt dat het niet toegestaan is om as te verwerken in de inkt. Schippers gaat samen met de gemeentelijke gezondheidsdiensten kijken of er een veilige manier is om as te gebruiken bij het zetten van een tatoeages.  

Hoe gaat het in zijn werk

Een overledenen wordt gecremeerd bij een temperatuur van 160 graden. Door deze hitte wordt de as in principe al schoon. Tatoeëerders willen de as vaak nog een keer verhitten. Hierna zal het as gezeefd worden, zodat alleen de fijne stukjes as overblijven. Deze fijne stukjes as worden vermengt met de inkt.

Risico’s

Het gebruik van as in een tatoeage brengt een aantal risico’s met zich mee. De as van een gecremeerd persoon is niet steriel, terwijl tattoopigment dit officieel wel moet zijn. Doordat de as zwarte metalen kan bevatten, is het mogelijk dat er kankerverwekkende stoffen in zitten. Het zetten van een tattoo met as erin is daarom ook meestal op eigen risico. Sommige tatoeëerders vragen klanten die een tatoeage willen daarom eerst om een overeenkomst te tekenen. Hierin staat dat de tatoeëerder niet verantwoordelijk is voor de negatieve gevolgen. Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons