Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeen'Praatstenen' in de race voor Yarden Afscheidsprijs

'Praatstenen' in de race voor Yarden Afscheidsprijs

Facebook Twitter LinkedIn
14-10-2015

Yarden wil grensverleggende ideeën of initiatieven rondom het levenseinde en het afscheid stimuleren. Dit doen ze dit jaar door middel van het uitreiken van een 'Afscheidsprijs'. Originele en vernieuwende inzendingen maken kans op deze prijs.

Praten over de dood

Praten over de dood is niet makkelijk. Net als Afscheidswijzer, wil BureauMORBidee het praten over het laatste afscheid makkelijker maken. Dit doen ze onder andere door het op de markt brengen van een dobbelspel. Deze 'Praatstenen', zoals het spel heet, zijn in oktober 2015 zelfs genomineerd voor de Impact Prijs Palliatieve Zorg van het VU mc.

Het spel

Het spel ‘Praatstenen’ telt 4 dobbelstenen met 24 afbeeldingen die verbonden kunnen worden met afscheid nemen, een verlieservaring of andere thema’s rondom het levenseinde. Zo zijn er afbeeldingen van medicijnen, een rolstoel en een ziekenhuisbed, maar ook van een engel, een hartje en een grafsteen. De speelse vorm waarin mensen worden uitgenodigd verhalen over deze onderwerpen te vertellen, zorgen voor een lichtheid in een veelal als ‘zwaar’ gezien onderwerp. Het spel is zo laagdrempelig dat ze iedereen kunnen aanzetten hun verhalen over afscheid en verlies te delen.

Stemmen op de 'Praatstenen'

De praatstenen kunnen door iedereen gebruikt worden; familieleden, vrienden en zorgverleners. Het spel is momenteel in de race om de Afscheidsprijs van Yarden te gaan winnen. Stemt u ook?

Stemmen kan nog tot en met 23 oktober 17.00 uur via deze link.

 Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons