Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenResomeren: een stap dichterbij

Resomeren: een stap dichterbij

Facebook Twitter LinkedIn
17-10-2014

Op 16 oktober vergaderde de Tweede kamer in een Algemeen Overleg over een nieuwe vorm van lijkbezorging: resomeren. Resomeren wordt gezien als minder milieu belastend dan cremeren of begraven.

Uit een onderzoek van TNO waarin de milieu belasting van verschillende uitvaarttechnieken met elkaar vergeleken worden, blijkt resomeren wellicht een 'groene' optie voor de toekomst te zijn. Om resomeren mogelijk te maken, is echter een wetswijziging nodig. Minister Plasterk heeft 16 oktober toegezegd dat er een aanvullend onderzoek naar resomeren plaats zal gaan vinden. De minister gaat de kamer in het voorjaar van 2015 informeren over de bevindingen van dit onderzoek. Naast de milieu aspecten, worden ook de ethische aspecten van resomeren bekeken.

Op verzoek van het CDA zullen de veiligheidsaspecten van resomeren onderzocht worden. De SGP vindt het vooral van belang dat de ethische aspecten onder de loep genomen worden, zo benadrukten ze bijvoorbeeld het belang van een respectvolle omgang met het lichaam van de overledene. Daarnaast willen partijen weten wat resomeren voor het milieu betekent. In het overleg gaf de minister aan dat hij zelf vooral de aanwezigheid van een breed maatschappelijk draagvlak van belang vindt.

Meer weten over resomeren en wat het precies is?

Lees verder op onze blogNaar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons