Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenRouwverwerking door beweging

Rouwverwerking door beweging

Facebook Twitter LinkedIn
23-04-2015

Dat beweging niet alleen goed voor ons lichaam is, maar ook voor de geest weten we inmiddels allemaal. Door te bewegen worden we rustig en raken we minder snel gestrest. In beweging zijn haalt de spanning letterlijk uit ons lijf en kan geestelijke rust bieden.

Ingrijpende gebeurtenis

Volgens een onderzoek van het National Institute of Mental Health, helpt beweging mensen zelfs om emoties beter te verwerken. Het overlijden van een dierbaar persoon, is één van de ingrijpendste gebeurtenissen die we als mens kunnen meemaken. Logischerwijs komen hier zowel op korte als lange termijn tal van emoties bij kijken. Rouw ontstaat als reactie hierop en is een proces dat iedereen op eigen wijze doormaakt.

Rouwverwerking door middel van een wandeling

Iedereen ervaart het rouwproces op een andere manier, toch kan het delen van deze individuele ervaringen met anderen erg waardevol zijn. Ook uitvaartverzorgster Diny Neplenbroek en natuurcoach Bart Bulthuis zien het belang hier van in. Twee keer per maand organiseren ze, voor mensen die met verlies van een dierbare te maken hebben, een rouwverwerkingswandeling. "In de Natuur ontdekken we onze innerlijke kracht" stelt Bulthuis. Op zondag bieden ze samen de mogelijkheid aan om onder professionele begeleiding in de regio Amsterdam te gaan wandelen met een groep lotgenoten.

Rust en ruimte voor verwerking

Het ervaren van stilte, verbinding en de helende kracht van de natuur geven rust en ruimte voor verwerking. Tijdens het wandelen kunnen ervaringen met elkaar worden gedeeld. De wandeling duurt ongeveer een uur en er wordt in een rustig wandeltempo gelopen. De wandelingen zijn toegankelijk voor alle leeftijden en iedereen is welkom.

Natuur

Na verlies komt rouw, een proces van loslaten dat tijd nodig heeft. De natuur met haar seizoenen spiegelt ons het leven: lente, zomer, herfst, winter. Na iedere winter begint opnieuw een lente. Ook wij draaien mee in dit levenswiel. Tijdens het wandelen in de natuur kunnen we dit bewust ervaren. Na het wandelen wordt er gezamelijk een kopje thee of koffie gedronken.

Aanwezig zijn bij één van de wandelingen? Of eerst eens vrijblijvend kennismaken met één van de organisatoren? Neem voor meer informatie contact op met uitvaartverzorgster Diny Neplenbroek of natuurcoach Bart Bulthuis.

Diny Neplenbroek Uitvaartverzorging
www.dinyneplenbroek.nl
neplenbroek@planet.nl
(020) 6431239

Bart Bulthuis Natuurcoach
www.natuurcoach.com
info@natuurcoach.com
(06) 44224607

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons