Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenTe weinig kennis over dementie

Te weinig kennis over dementie

Facebook Twitter LinkedIn
20-07-2015

Volgens staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid), weten nog te weinig mensen in Nederland wat dementie precies inhoudt. Daar moet verandering in komen volgens hem.

Dementie

Van Rijn wil dat meer mensen weten wat dementie precies inhoudt. Wanneer ze dan in hun omgeving met de hersenaandoening te maken krijgen, kunnen ze er beter mee omgaan en op inspelen. De staatssecretaris wil de komende vijf jaar 16 miljoen euro uittrekken om de kennis over dementie te vergroten. Het doel is dat minstens één miljoen Nederlanders meer over de aandoening te weten komen.

Meer kennis en begrip

Dit liet hij vandaag aan de Tweede Kamer weten. "Dementie is verschrikkelijk. En of we willen of niet: dementie zal de komende jaren een steeds grotere rol in ons dagelijks leven spelen. Daarom zet ik in op één miljoen paar extra oren en ogen", zo stelt van Rijn. Door meer kennis en begrip voor de ziekte te kweken, zal deze sneller herkend worden. Ook zou het moeten leiden tot meer begrip als dementerenden iets vergeten of in een vervelende situatie terecht komen.

Langer thuis wonen

Het doel van het huidige kabinet om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Dit beleid sluit daar op aan. De staatssecretaris bezoekt vandaag (woensdag) een supermarkt in Doorn. Deze krijgt als eerst een certificaat voor een 'dementievriendelijke winkel'. Momenteel hebben ongeveer 260.000 mensen dementie en dat zal in 2050 zijn opgelopen tot naar schatting 400.000.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons