Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenTentoonstelling: Once in a lifetime

Tentoonstelling: Once in a lifetime

Facebook Twitter LinkedIn
19-05-2016

Van 12 mei t/m 28 augustus 2016 is de tentoonstelling ‘Once in a Lifetime’ te zien in de Oude Kerk in Amsterdam. Once in a Lifetime is een unieke samenwerking tussen de Oude Kerk en het Humanistisch Verbond. Centraal in de tentoonstelling staan de onderwerpen: leven en vergankelijkheid.

Hoe kijken we naar ons leven?

Er zijn talloze manieren om naar de tijdelijkheid van ons leven te kijken. Bijvoorbeeld vanuit de religie, waarin er traditioneel veel vertrouwen is in een hiernamaals. Of vanuit het humanisme, waarin de mens uitgangspunt is en ons eenmalige leven op aarde centraal staat. En vanuit de kunst, waarbij kunstenaars onze menselijke conditie verbeelden en bevragen.

De tijd en vergankelijkheidTentoonstelling once in a lifetime

In de tentoonstelling belichten acht verschillende kunstenaars verschillende aspecten van leven en vergankelijkheid. Welke sporen laten we na? Hoe gaan we om met tijd, herinneringen, de dingen die verloren gaan? De kunstenaars nodigen je uit om na te denken over jouw leven van begin tot einde. Iedere zaterdag om 11:00 uur en 13:00 uur is er een Wandelgesprek. Sprekers vanuit verschillende disciplines gidsen je door de tentoonstelling en bespreken de vragen die de kunstwerken oproepen. Daarnaast vindt een Artist Talk plaats met de curator en de kunstenaars, zijn er vier filmavonden, en kun je je verdiepen met het In Memoriam en de workshop Curriculum Illusione, waarin je een denkbeeldig eindpunt van je leven vaststelt en vervolgens fictief bepaalt hoe je de rest van je leven invulling wilt geven.

Foto: Everything Falls, 2012. Michaël Borremans

Informatie

De tentoonstelling is nog te zien t/m 28 augustus 2016 te zien in de Oude Kerk in Amsterdam, Oudekerksplein 23, de Wallen.
Openingstijden: ma - za 10:00 - 18:00 uur | zo 13:00 - 17:30 uur

Toegangsprijs: € 10,- (gratis met Museumkaart, korting voor leden van het Humanistisch Verbond op vertoon van het lidmaatschapsnummer aan de balie). Tickets voor de tentoonstelling en overige programma onderdelen zijn hier te verkrijgen.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons