Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenUitvaart in de ruimte

Uitvaart in de ruimte

Facebook Twitter LinkedIn
29-10-2014

Een uitvaart in de ruimte. Vanaf deze maand is het bij een Amerikaans bedrijf mogelijk om de as van een overledene de ruimte in te laten lanceren. Na het uitvoeren van diverse testvluchten, zijn deze maand de eerste menselijke overblijfselen de lucht in gegaan.

Naar de rand van de atmosfeer

Door middel van een weerballon wordt de as van de overledene naar de rand van de atmosfeer gebracht. Op deze hoogte, ongeveer 120 kilometer boven het aardoppervlak, wordt de as uitgestrooid boven de planeet. De aangepaste urn die onder de ballon is bevestigd, opent zijn bodem en het vacuüm van de ruimte in combinatie met de zwaartekracht zorgen ervoor dat de as zijn omhulsel verlaat.

Camera opname

De lanceringen vinden plaats vanuit de staten Indiana, Colorado en New Mexico. De vlucht wordt opgenomen met een GoPro camera, zodat nabestaanden het hele proces kunnen volgen. De aslancering komt met een behoorlijk prijskaartje. De prijs voor de lancering liggen namelijk tussen de 2.800 en 7.500 dollar, afhankelijk van uw wensen zo is op de site van het bedrijf te lezen.

 Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons