Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenUitvaart Museum komt met ‘Wake-up-call’.

Uitvaart Museum komt met ‘Wake-up-call’.

Facebook Twitter LinkedIn
02-06-2015

Vanaf 25 juni houdt het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover een zelfmoord expositie op gemeentelijke begraafplaats de Nieuwe Ooster (Amsterdam). Het doel van de expositie is aandacht geven aan het sterk aantal stijgend zelfmoorden in Nederland. 

In Nederland hebben jaarlijks ongeveer 95.000 mensen suïcidale gedachten. Het museum meldt het volgende “Het is een ongemakkelijke werkelijkheid dat gemiddeld vijf mensen per dag zelfmoord plegen. Een werkelijkheid die niet zo hoeft te zijn”.

Tijdens de expositie is er een fotocollectie te zien van mensen die gered worden van hun zelfmoord. Daarnaast is er een monument met bidprentjes over ruim 300 zelfmoorden als gevolg van de economische crisis.

De expositie wil de taboesfeer rondom zelfdoding doorbreken. Mensen moeten erover praten wanneer ze ergens mee zitten en het niet altijd alleen willen oplossen.

De officiële opening zal plaatsvinden op woensdag 24 juni in het bijzijn van minister volksgezondheid, Edith Schippers. De expositie is te bezoeken van 25 juni tot 4 oktober 2015.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons