Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenUitvaart volgen via virtual reality bril

Uitvaart volgen via virtual reality bril

Facebook Twitter LinkedIn
12-04-2016

Wat als je aan de andere kant van de wereld zit wanneer een naaste komt te overlijden? Of als het vanwege andere omstandigheden niet mogelijk is een uitvaart bij te wonen? Twee derde van de Nederlanders staat open voor het gebruik van technologie om een afscheid toch op afstand te kunnen volgen.

Onderzoek

Multiscope liet in opdracht van uitvaartverzekeraar Nuvema een onderzoek uitvoeren onder 1000 deelnemers. De focus van het onderzoek lag op het op afstand volgen van een uitvaart en de rol van technologie daarbij. Uit dit onderzoek bleek dat de meerderheid van de ondervraagden positief staan tegenover de toepassing van technologie bij het volgen van een uitvaart op afstand.

De volgende stap

Tijdens uitvaarten wordt sinds een aantal jaren regelmatig gebruik gemaakt van een normale videolivestream. Mensen die niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart, kunnen deze zo op afstand volgen. Voor 40 procent van de ondervraagden is dit voldoende. Een deel, 15 procent, is echter klaar voor een volgende stap. Ook al is een begrafenis of crematie een gevoelige aangelegenheid, men staat enthousiast tegenover het gebruik van virtual reality (een 360-graden video te bekijken via een bril).

Een uitvaart in virtual reality

Hoewel het volgen van een uitvaart via virtual reality momenteel nog niet aangeboden wordt, is het zeker niet uit de sluiten dat dit in de (nabije) toekomst wel het geval zal zijn. Deze techniek ontwikkeld zich razendsnel. Virtual reality technologie word steeds kleiner, beter en bovendien betaalbaarder. Met slechts een kleine camera naast de kist, is het al mogelijk de mensen die niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart een haarscherpe 360-graden ervaring te bieden.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons