Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenUitvaartkosten onbetaalbaar voor 3 op 10 Nederlanders

Uitvaartkosten onbetaalbaar voor 3 op 10 Nederlanders

Facebook Twitter LinkedIn
29-06-2015

Drie op de tien Nederlanders kunnen de kosten van de uitvaart niet binnen 30 dagen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt.

Kosten uitvaart te hoog

Voor 3 op de 10 Nederlanders zijn de uitvaarkosten te hoog. Zo meldt marktonderzoeksbureau GFK, die in opdracht van Monuta onderzoek deed onder ruim 50.000 mensen van 18 jaar en ouder. De kosten van een uitvaart bedragen al snel rond de 8.000 euro. Op de vraag of men als nabestaande deze kosten binnen een betalingstermijn van 30 dagen zou kunnen betalen bij het overlijden van een dierbare, geeft 29% van de ondervraagden aan hiervoor geen enkele mogelijkheid te zien. 12% geeft aan het bedrag niet zelf te kunnen betalen, maar verwacht wel het geld op andere wijze bij elkaar te krijgen. Eén op de tien mensen heeft geen idee of ze de kosten binnen de gestelde betalingstermijn kunnen betalen.

Opleidingsniveau en leeftijd

Uit het onderzoek blijkt dat met name lager opgeleiden denken moeite hebben met het opbrengen van de uitvartkosten. Maar liefst 39% van de respondenten in deze categorie zegt geen enkele mogelijkheid te zien om het bedrag binnen de betalingstermijn bij elkaar te krijgen. Van de hoog opgeleiden denkt slechts 18% dit niet te kunnen. Ook leeftijd speelt een rol. Hoe jonger, hoe meer moeite men denkt te hebben met het voldoen van de kosten. Zo geeft meer dan een derde van de mensen tot 30 jaar aan geen enkele mogelijkheid te zien om de kosten te betalen en een kwart denkt het alleen met hulp van anderen te kunnen. In de leeftijdscategorie 65-plus verwacht slechts iets minder dan een kwart moeite te hebben om de kosten te kunnen betalen.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons