Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenVan taboe naar tijdige oriëntatie in een filmserie

Van taboe naar tijdige oriëntatie in een filmserie

Facebook Twitter LinkedIn
12-08-2015

De visie van Afscheidswijzer is om de dood bespreekbaar te maken, vandaar onze lijfspreuk 'van taboe naar tijdige oriëntatie'

Stichting Olijf vindt het bespreekbaar maken van de dood ook zeer belangrijk en heeft daarom in samenwerking met KWF de filmserie 'Doodgewone Gesprekken' gemaakt.

Hieronder vindt u de trailer van de filmserie en de uitleg hierbij die te geschreven is op de website van Stichting Olijf. 

Sterven bespreekbaar

Olijf wil sterven bespreekbaar maken en vrouwen die geconfronteerd zijn met een slechte prognose helpen met ervaringen van lotgenotes. Daarom heeft Olijf een filmserie 'Doodgewone gesprekken' laten maken met drie vrouwen die ongeneeslijke gynaecologische kanker hebben.

Anneke (51), Cato (44) en Cora (68) vertellen in de 'Doodgewone gesprekken' openhartig hoe zij leven met hun beperkte levensverwachting. Dit doen zij elk op hun eigen manier. Aan bod komt hoe zij zich voorbereiden op het naderend levenseinde als hun tijd dringt, hun kijk op de dood en hun overwegingen om wel of niet door te gaan met levensverlengende behandelingen en of zij nog controles willen doen.

De titels van de drie doodgewone gesprekken:
Leven tot het laatste moment - Anneke Verbruggen
Alles zonder controle - Cato Verhoef
Het einde, daar ben ik nog niet - Cora van der Kooij

Van deze drie films is een trailer gemaakt, getiteld: 'Doodgewone gesprekken met drie ongeneeslijk zieke vrouwen'. Je kunt deze trailer onderaan deze pagina bekijken.

Op 30 juni 2015 zijn deze 'Doodgewone gesprekken' in première gegaan in Viore in Hilversum en vond tegelijkertijd de publicatie plaats op de website van Olijf op deze pagina 'Sterven bespreekbaar'. De 'Doodgewone gesprekken' zijn gemaakt door documentairemaakster Gonnie Jansen en zijn mogelijk gemaakt dankzij subsidie van KWF Kankerbestrijding.

 Bron: Stichting Olijf: https://www.kanker.nl/doodgewonegesprekkenNaar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons