Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenVerdubbeling aantal eenzame uitvaarten in Brabant

Verdubbeling aantal eenzame uitvaarten in Brabant

Facebook Twitter LinkedIn
11-04-2016

Het aantal 'eenzame' uitvaarten is de afgelopen twee jaar verdubbeld in Noord-Brabant. Gemeenten in de provincie draaien steeds vaker op voor de kosten van een uitvaart, zo meldt Omroep Brabant.

Eenzame uitvaart

Wanneer een overledene geen nabestaanden heeft, is de gemeente verplicht de kosten voor de uitvaart op zich te nemen. Ook wanneer de nabestaanden onvindbaar zijn of door onderlinge onenigheid weigeren te betalen, draait de gemeente in eerste instantie voor de kosten van deze eenzame uitvaarten op.

Kosten

Het aantal van deze uitvaarten is de afgelopen jaren bijna verdubbeld in Brabant. Alle Brabantse gemeentes samen spendeerden in de afgelopen drie jaar een bedrag van zeven ton aan het verzorgen van deze uitvaarten. In Breda vonden in 2015 de meeste gemeentelijke uitvaarten plaats, 27 in totaal. Naar verwachting zal het aantal eenzame uitvaarten komende jaren meer toenemen. Om de kosten enigszins binnen de perken te houden, proberen gemeenten vaak achteraf de kosten toch nog te verhalen op de nabestaanden.

Slechte financiële situatie

Het aantal mensen dat hen uitvaart niet kan bekostigen stijgt. Een groter aantal Brabanders heeft afgelopen periode moeite gehad om rond te komen. Wanneer iemand in financieel zwaar weer verkeerd, is een uitvaartverzekering vaak één van de eerste zaken die niet meer binnen het budget passen. Daardoor hebben minder mensen een uitvaartverzekering, zo stelt manager schuldhulpverlening Joke de Kock tegen Omroep Brabant.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons