Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelAlgemeenWeek van de begraafplaats 2016

Week van de begraafplaats 2016

Facebook Twitter LinkedIn
18-04-2016

Dit jaar wordt voor de derde keer 'De Week van de Begraafplaats' georganiseerd.  Van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni 2016, staan begraafplaatsen in Nederland in de schijnwerpers. Het thema is: verborgen tuinen van Nederland.

Een laatste rustplaats en meer

Veel Nederlanders kennen begraafplaatsen alleen als een laatste rustplaats voor geliefden. Begraafplaatsen zijn daarnaast ook een plek voor rouwverwerking, rust en contemplatie, cultuurhistorie en natuurbeleving. Op de meeste begraafplaatsen in de natuur zeer divers. Van een oudere begraafplaats met eenvoudige groenvoorziening tot fraai aangelegde parken ontworpen door bekende tuinarchitecten. Of een begraafplaats nu groot of klein is, een lange historie kent of recent is aangelegd, in een stad of in een dorp ligt: elke begraafplaats vormt een tuin waar oude bomen, bijzondere planten, kleine zoogdieren en vogels ongestoord kunnen gedijen.

Activiteiten

In 2015 deden 58 begraafplaatsen verspreid over heel Nederland mee aan het evenement. Zij organiseerden meer dan honderd activiteiten, uiteenlopend van een rondleiding tot een expositie en van een demonstratie grafdelven tot een concert. Naar verwachting zullen dit jaar nog meer begraafplaatsen deelnemen aan de Week van de Begraafplaats. Begraafplaatsen maken hun eigen programma tijdens de Week van de Begraafplaats. Op de vernieuwde website www.weekvandebegraafplaats.nl is een overzicht van alle activiteiten te vinden.

Persoonlijke informatie

Bezoekers kunnen zich naast deelname aan een van de vele activiteiten persoonlijk op de hoogte stellen van alle details die horen bij de keuze voor een graf, zoals de kosten, het onderhoud ervan en de grafrechten. Het unieke van begraafplaatsen is dat nabestaanden een geliefde kunnen gedenken op een plek waar de overledene ‘tastbaar’ aanwezig is. Daarbij biedt de omgeving met speciaal aangelegde landschapsarchitectuur en flora een sfeer van sereniteit en contemplatie.

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer en de Vereniging De Terebinth faciliteren gezamenlijk de Week van de Begraafplaats.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons