Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelBegraven en begraafplaatsenSteeds populairder: bijzondere bijeenkomsten op Haagse begraafplaatsen

Steeds populairder: bijzondere bijeenkomsten op Haagse begraafplaatsen

Facebook Twitter LinkedIn
13-07-2017

Van een gospelkoorconcert tot ‘reflectie op zondag’, St. Petrus Banden en St. Barbara organiseren bijna elke maand wel een bijzondere bijeenkomst. Steeds meer mensen bezoeken deze mooie plekken, niet alleen als er een uitvaart is. En dát is wat deze twee Haagse begraafplaatsen willen bereiken: het verlagen van de drempel voor publiek en een gastvrij imago.

Deuren open voor een breed publiek

Operationeel manager Astrid Oranje en project coördinator Susan Veninga zijn de drijvende krachten achter deze nieuwe manier van naamsbekendheid werven. “We zetten de deuren graag open voor een breed publiek, elke bezoeker geven we graag wat extra aandacht. Een praatje, een kopje koffie met een brownie of een glas wijn met een kaasstengel: het is een klein gebaar, maar mensen waarderen het enorm. Op deze manier voelen mensen zich écht welkom op onze begraafplaatsen. Het is hier ontzettend mooi, hoe meer mensen dat ervaren, hoe beter” vertelt Astrid.

Rondleiding en 'doodgewone fietstocht'

Op zondag 10 september organiseert Stichting R.K. Begraafplaatsen een rondleiding op St. Petrus Banden tijdens Open Monumentendag. Astrid is al meer dan 30 jaar werkzaam op deze begraafplaats en weet fascinerende verhalen te vertellen tijdens deze wandeling. Een nieuw initiatief is de ‘doodgewone fietstocht’ op zondag 24 september. In combinatie met een Haagse gids fietst deze groep van St. Barbara naar St. Petrus Banden, langs begraafplaatsen en bijzondere Haagse plekken in de binnenstad. Verder is er een aantal optredens gepland door jong talent van het Koninklijk Conservatorium.

Er is een divers aanbod en de meeste bijeenkomsten zijn kosteloos, aanmelden is vaak wel verplicht. Bekijk hier de agenda’s voor beide begraafplaatsen:

Klik hier voor de activiteiten en agenda van Begraafplaats St. Petrusbanden en klik hier voor die van Begraafplaats St. Barbara.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons