Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelGedenktekens en grafbedekkingThemamiddag Terebinth: hoe restaureer je grafmonumenten?

Themamiddag Terebinth: hoe restaureer je grafmonumenten?

Facebook Twitter LinkedIn
11-08-2017

Staan er oude, verwaarloosde grafmonumenten op de begraafplaats of het kerkhof? Wat moet er gebeuren als je deze wilt bewaren? Vrijwilligers die hiermee aan de slag willen, weten vaak niet waar en hoe te beginnen. Voor diegenen die eerste hulp zoeken bij de aanpak van scheve grafstenen, verdwenen letters en gebroken bandjes organiseert Terebinth, stichting voor funerair erfgoed, op zaterdag 26 augustus in Purmerend een praktische themamiddag. Dit in samenwerking met de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend.

Onderhoud en restauratie

Jan Vreeker (steenhouwer, grafdelver en praktisch restauratiedeskundige bij uitstek) vertelt deze middag over de eerste aanpak van verwaarloosde graven. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de restauratie van vooral hardstenen grafmonumenten. Vanuit Vreeker Begraafplaatsservice werkt hij commercieel, maar Jan deelt zijn kennis altijd graag met al die vrijwilligers die zich in hun vrije tijd inzetten voor onderhoud en restauratie van een oude begraafplaats die hun na aan het hart ligt.

De praktijk

Na de theepauze leiden Jan Kramer en Alex Vallentgoed de deelnemers rond op de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat in Purmerend. Dit monument is 354 jaar oud en de vrijwilligers die daar sinds 2001 actief werken aan behoud en restauratie, laten graag zien hoe en wat ze doen. Om andere vrijwilligers over de drempel te helpen en de uitwisseling van ieders ervaringen te stimuleren!

Deelname

Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelding s.v.p. uiterlijk 20 augustus 2017 via bureau@terebinth.nl. Donateurs Terebinth betalen 10 euro; niet-donateurs 15 euro: zie voor alle informatie www.terebinth.nl.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons