Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelLaatste levensfaseNieuw werkboek helpt stervende met doorgeven levenslessen

Nieuw werkboek helpt stervende met doorgeven levenslessen

Facebook Twitter LinkedIn
15-08-2017

Ritueelbegeleider Iris van Noorden schreef het boek Nu ik er nog ben voor mensen die weten dat zij binnen afzienbare tijd komen te overlijden. Iris wilt haar jarenlange ervaring als ritueelbegeleider bij afscheid delen met mensen in de laatste levensfase, zodat zij een persoonlijk document achter kunnen laten voor hun naasten.

Het werkboek is opgebouwd met verdiepende vragen o.a. over omgaan met teleurstelling en geluk, over inspiratie en bezieling. Bij ieder thema is ruimte om de eigen gedachten hierover te noteren. Het fysieke schrijven geeft ruimte om te mijmeren, het boek weer even weg te leggen en er op een later moment mee verder te gaan.

Dit boek is ontstaan vanuit de gedachte hoe waardevol het is als naasten weten hoe iemand werkelijk was: “Als ik aan tafel zit bij mensen om de inhoud voor een afscheidsdienst te bespreken, merk ik soms dat nabestaanden het moeilijk vinden om te vertellen over degene die ze verloren zijn. Ze lopen vast in emoties of krijgen hun gedachten niet helder. Als ritueelbegeleider probeer ik dieper te zoeken dan de feitelijkheden uit iemands levensverhaal. Dan stel ik vragen over onderwerpen waar ze soms nog nooit over nagedacht of gesproken hebben.”

Met het invullen van dit boek laten mensen een document achter waaruit hun naasten troost kunnen halen. Ook kan het dienen als inspiratiebron voor de invulling van de afscheidsdienst. Daarnaast kan het boek gebruikt worden om een gesprek te voeren met de naasten rondom levensvragen.

Het werkboek (36 pagina’s) is gedrukt op kwalitatief hoogwaardig papier zodat het prettig beschrijfbaar is en stevig blijft staan in de boekenkast. Te bestellen voor € 5 (excl. Verzendkosten) via http://noorderzon-ritueelbegeleiding.nl/boek.html.Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons