Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelMedia en de doodHet Doorleefboek voor kinderen in rouw

Het Doorleefboek voor kinderen in rouw

Facebook Twitter LinkedIn
11-07-2017

Ellen Dreezens, psycholoog en gespecialiseerd in rouw en verlies, is auteur van het binnenkort te verschijnen ‘Doorleefboek’. Het Doorleefboek is een hulpboek voor kinderen tussen 6 en 10 die te maken hebben met rouw. Uniek aan dit boek is dat het geschreven is voor de kinderen én hun ouder(s) of hulp-volwassene. Samen ga je stap voor stap aan de slag met thema’s en oefeningen die over rouw gaan.

Waarom een Doorleefboek

“Een verliessituatie, zoals dood, scheiding of verhuizen, kan heel aangrijpend zijn voor een kind. Een kind heeft dan echt rouw. Ook voor de volwassenen die dit kind proberen te helpen, is het een intensieve tijd. Speciaal voor hen samen schrijf ik dit Doorleefboek”, zegt Ellen Dreezens, die op jonge leeftijd al geconfronteerd werd met ingrijpend verlies. “Ik weet zeker dat ikzelf en mijn omgeving heel veel gehad zouden hebben aan dit boek. Het had onze rouw een stuk makkelijker en beter verwerkbaar gemaakt. Daarom vind ik dat het zó ontzettend tijd wordt dat dit boek er komt voor àlle kinderen die iets verdrietigs meemaken.”

Een fijn boek over een zwaarder levensthema

In het Doorleefboek ga je samen met 4 dierenvrienden aan de slag met de verschillende stadia van rouw. Met bijbehorende vragen als: “Waarom gebeurt me dit? Ligt dit aan mij? Hoe moet ik hiermee omgaan?” En emoties als woede, boosheid, verwarring, verdriet, angst en teleurstelling. Zo is er Pingo de pinguïn, die eenzaam is omdat hij zijn ei verloren is. Barra de aap, wiens moeder weg is, wat haar vreselijk boos maakt. Lichtes de lichtvis, die zich enorm schuldig voelt omdat hij per ongeluk een vis opat en Mimuis die zich vreselijk schaamt voor haar korte staart. Allemaal herkenbare voorbeelden van dierenvrienden die dit zwaardere onderwerp op een fijne manier bespreekbaar maken.

Ellen Dreezens

Ellen is psycholoog en coach met als specialisatie rouw en verlies bij kinderen en volwassenen. Ze maakt theater, danst en doceert. Samen met 2 konijnen en haar man woont ze in hartje Den Bosch.
Ellen werkt graag met mensen te maken hebben met rouw en verlies. Je kunt op allerlei manieren verlies ervaren: in je werk, je toekomstplan, je gezondheid, je relatie of door het overlijden van dierbaren. Ellen heeft vooral een speciaal plekje in haar hart voor kinderen tussen 6 en 10 die met ingrijpend verlies te maken hebben. Ze wil een voortrekker zijn in het zorgen voor goede hulp voor deze kinderen en de volwassenen om hen heen. Het Doorleefboek is hier een eerste prachtige voorbeeld van.

Yarden Afscheidsprijs

Het Doorleefboek doet mee aan de Yarden Afscheidsprijs, die op basis van stemmen gewonnen kan worden. Vind jij ook dat het Doorleefboek er moet komen? Stem dan mee! Ga naar: www.afscheidsprijs.nl/doorleefboek. Klik dan op het oranje duimpje rechts bovenin. Vul je emailadres in, en klik op de link in de mail die je ontvangt (check je spambox).Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons