Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelMedia en de doodNederlandse uitvaartrituelen in beeld

Nederlandse uitvaartrituelen in beeld

Facebook Twitter LinkedIn
29-12-2017

Een fotoboek over uitvaartrituelen is vanzelfsprekend een ‘kwetsbaar’ boek. Het brengt mensen in beeld, die iets moeten doen wat bijna onmogelijk is: afscheid nemen van een dierbare, van een geliefd mens. De dood is een dominant thema in onze cultuur: in televisieprogramma’s, boeken en tijdschriften, in de uitgebreide herdenkingscultuur van oorlogen en rampen. Maar praten over de dood, laat staan over onze eigen dood, doen we zelden.

Rituelen rond de dood

De uitvaartcultuur van Nederland in beeld verbeeldt de huidige uitvaartbranche, die volop in ontwikkeling is. Nieuwe producten worden uitgedacht en uitgeprobeerd en we zien een toenemende tendens tot personalisering van de uitvaart. In alle situaties waarin de auteurs kwamen, was verdriet. Maar er werd ook gelachen, er was creativiteit en veerkracht van mensen. Dit boek met indringende foto’s over uitvaartrituelen is dan ook niet alleen een kwetsbaar boek waarin het verdriet van mensen zichtbaar wordt, maar ook een krachtig boek dat naast informatief ook troostrijk is.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Uitvaartrituelen in de religieuze stromingen in Nederland
  • Uitvaartrituelen op begraafplaatsen en in crematoria
  • Uitvaartrituelen op maat
  • Herdenkingsrituelen

De auteurs

Martin Hoondert is universitair docent ‘Muziek, Religie & Ritueel’ aan de Universiteit van Tilburg. Ton Overtoom is mededirecteur/eigenaar van Het Moment – School of Rituals. Dorothee Nijland fotografeert al ruim 30 jaar kinderen en gezinnen bij speciale gebeurtenissen.

Martin Hoondert, Ton Overtoom, Dorothee Nijland. Rituelen rond de dood. De uitvaartcultuur van Nederland in beeld. ISBN: 978-90-8972-161-7, 196 pagina’s, € 29,90Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons